Volvo FMX

Volvo FMX, moderan, građevinski kamion, pun inovativnih rješenja i revolucionarnih karakteristika.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 ili 10×6

D11 ili D13 (330 do 540 KS)
“Što ga više budete koristili, to će bolje izgledati.”

Novi Volvo FMX izgleda mnogo snažnije jer je i sam kamion postao mnogo snažniji. Mogli bismo reći da je dizajn vrlo otvoren – omogućuje vam da vidite kamion onakvim kakav jest: vrlo robustan i trajan komad opreme.

Asok George odgovoran je za vanjski dizajn u kompaniji Volvo Trucks. Talentiran je za tumačenje robne marke Volvo vizualnim jezikom.

“Volvo FMX građevinski je kamion koji odražava snagu i robusnost na izrazit i prepoznatljiv "Volvo" način. Njegov karakter jednostavno odgovara kamenolomima i rudnicima. Njegov je dizajn, međutim, i elegantan – ne bi loše stajao niti nekoj zračnoj luci, a snašao bi se i među ljudima u gradu. To je ona privlačna snaga koja odražava njegovu vjernost i pripadnost robnoj marki.”

Uklonili smo sve što ne donosi dodatnu vrijednost.

Što znači otvorenost?

“Svi poznati FMX elementi su tu, samo su unaprijeđeni i poboljšani. Zaštitni ukrasni branik (bull bar) čvršći je i veći, kao i kutni branici koji sada imaju iste vidljive pričvrsne elemente radi lakše zamjene. Središnje pozicionirani nosač kuke za vuču više nije pokriven plastičnim panelima, a nova prednja svjetla smještena su više, gdje postoji manja mogućnost oštećenja.”

Kutni branik Volva FMX

Ne sakrivajte – već poboljšajte

Svi vidljivi pričvrsni elementi također su poboljšani u smislu dizajna. To je u skladu s filozofijom dodavanja vrijednosti postojećoj funkcionalnosti. Ako bude potrebna zamjena bilo kojeg robusnog kutnog branika ili bočne obloge, to se sada može obaviti vrlo brzo i jednostavno. Druga vizualna poboljšanja obuhvaćaju veći znak Volvo i zalivenu dijagonalu. Ali, kako će to sve koristiti tijekom rada kamiona na terenu?

Rođen za rad

“Volvo FMX voze profesionalci. Oni cijene detalje koji će im pomoći bolje obaviti posao u svakodnevnim situacijama. Robusnost ovog dizajna pomoći će im obaviti više posla uz manje neugodnih kašnjenja. Naravno, na terenu će se doživjeti mnoge ogrebotine, a i zaprljat će se. Uvjeren sam, međutim, da će to samo pojačati njegovu privlačnost. Kao traperice – što ga više budete koristili, to će bolje izgledati."

Asok George

Pomak u visini

Kamion u stvarnoj veličini ostavlja snažan dojam. Donji prednji dio kabine ustvari je 40 milimetara viši, a prednja zaštitna ploča motora naglašava bolji razmak od tla. Novi prednji reflektori uključuju LED svjetla V-oblika kao i na ostalim vozilima iz obitelji Volvo, ali u jedinstvenom, kompaktnijem obliku.

Poruka za rastanak

Već se okrećemo, a Asok George govori svoje posljednje misli.

“Uz prvi FMX stvorili smo ikonu dizajna u segmentu građevinske opreme. Danas, samo tri godine kasnije, podižemo letvicu još malo više. Još jednom mijenjamo pravila igre.”

Istražite detalje istinskog građevinskog kamiona ovdje

1
Dizajn