I-Shift Volva FMX
Dignite ruku za pogon na sve kotače s mjenjačem I-Shift

Do sada je naručivanje modela Volvo FMX s pogonjenom prednjom osovinom značilo odluku između ručnog i automatskog mjenjača Powertronic. Uz najnovije izmjene, međutim, I-Shift je postao opcija koju možete odabrati na svim vozilima s prednjom pogonjenom osovinom.

Izmijenjeni I-Shift omogućuje kupcima naručivanje modela 4×4, 6×6 ili 8×6 s Volvovim mjenjačem I-Shift s automatskim režimom rada. Pri tome u svakom trenutku mogu odabrati ručno ili automatsko mijenanje stupnjeva prijenosa. Za postizanje kompatibilnosti inteligentnog sustava prijenosa snage s pogonjenim prednjim osovinama bile su potrebne samo manje prilagodbe. Astrid Drewsen radi kao voditeljica proizvoda i nadležna je za proširenje ponude koja uključuje pogonske linije D11 i D13.

Uvijek kada postoji opasnost od zaglavljivanja

Zašto je potreban

“To znači da Volvo FMX može krenuti na težak i brdovit teren na udoban način i uz učinkovitu potrošnju goriva, kao najpopularniji sustav prijenosa. To je posebno važno u teškim uvjetima i u situacijama u kojima je potrebno mnogo manevriranja. To vozaču omogućuje da se malo opusti i prepusti nešto posla mjenjaču I-Shift. Istovremeno vam osigurava najmanju potrošnju goriva”, objašnjava Astrid Drewsen.

Mjenjač I-Shift

Brzo i glatko

Činjenica da brzo i glatko mijenja stupnjeve prijenosa već je učinila I-Shift vrlo popularnim među vozačima. A dovoljno je pametan i da zna kada treba preskočiti brzinu. Upravljivost nije jedina pogodnost, budući da gladak prijenos smanjuje opterećenje pogonske linije i guma te smanjuje troškove održavanja.

Najbolje od oba svijeta

“Uvijek imate i mogućnost primjene ručnog načina upravljanja, možda u trenucima kada želite biti apsolutno sigurni da ste ostali u istoj brzini na skliskom terenu. Naravno, Powertronic i ručni mjenjač uvijek su dostupni za primjenu u ekstremnim uvjetima. Međutim, za opće građevinske radove to je idealni način prijenosa snage. Za vozača i rukovatelja to znači najbolje pogodnosti iz oba svijeta”, kaže Astrid Drewsen.

Optimalan program

Činjenica da se I-Shift može prilagoditi načinu vožnje kamiona čini ga idealnim za građevinske zadatke na cesti i izvan nje. Između ostalog, građevinski program za I-Shift nudi načine rada poput P+ za loše ceste. To osigurava prebacivanje brzina pod višim brojem okretaja. Opcije za građevinske radove mogu se kombinirati i s opcijama uštede goriva. I-See se može koristiti uvijek kada se kamion vozi cestom.

Astrid Drewsen

Gdje i kad?

Volvo FMX 8×6 s mjenjačem I-Shift savršen je za građevinske radove i održavanje cesta ili sve druge situacije u kojima vozilo teško pristupa gradilištu.”

Astrid Drewsen sažima novo partnerstvo između mjenjača I-Shift i pogonjenih prednjih osovina: “Ovaj će se koncept cijeniti uvijek kada postoji opasnost od zaglavljivanja i kada stalno radite sa spojkom i mjenjačem.”

Istražite I-Shift i softverske opcije ovdje

9
I-Shift