Napravljen za vozače koji vole prečace

Kada blato ili pijesak progutaju cestu, jedini način da ne upadnete u poteškoće jest da se nastavite kretati. A to je situacija u kojoj je visokoupravljiva pogonjena prednja osovina na modelu Volvo FMX nepobjediva. Još bi teže bilo pobijediti potpuno novi dizajn s većim razmakom od tla koji pruža kamionu pristupni kut istinskog terenca.

Teško je povjerovati da se direktor odjela za građevinska vozila u svojoj čistoj, bijeloj košulji upravo vratio iz blatne kupke u Brazilu. Sve dok ne počne pričati o novom modelu 8×6 i redizajniranoj prednjoj osovini.

Gumb popularnog naziva "Oh, dovraga!"

“Model 8×6 već je neko vrijeme dostupan, ali je sada dio standardne ponude, što znači kraća vremena isporuke kupcima. Strogo uzevši, to je pogon na šest kotača s dodatnom osovinom kojom se povećava nosivost. Međutim, s novom prednjom osovinom, to postaje vrlo korisno vozilo u graničnim uvjetima – kao i 6×6 i 4×4”, kaže Jonas Odermalm.

Strmije uzbrdice i dublji jarci

Prednja pogonjena osovina smještena je 100 milimetara bliže prednjem dijelu. To kamionu pruža mnogo bolji pristupni kut, ali znači i da se može kombinirati s punim rasponom komponenata šasije i motora. Osovina je potpuno nova, od konusno tanjurastog zupčanika pa do ležajeva. Njezin je dizajn čini jačom, jednostavnijom i osigurava bolji razmak od tla.

"Nekada najniži dio, spojna motka, sada je ugrađena iza prednje osovine. Sada je dakle, najniža točka vozila robusno kućište osovine. Pod punim opterećenjem kamion je značajno poboljšao razmak od tla. Zajedno s novim pristupnim kutom, to ga čini vrlo svestranim na neravnom terenu”, objašnjava Jonas Odermalm.

Niža potrošnja goriva

Dok je stalni pogon na sve kotače uobičajeno rješenje na građevinskim kamionima, Volvo to pitanje radije prepušta vozaču pa ga on uključuje prema potrebi. Jonas Odermalm prisjeća se istraživanja provedenih u pustinji: “Stvarno je potreban od 2% do 5% vremena. To znači da 95% vremena pogon na sve kotače nepotrebno troši gorivo, osim ako to nije FMX na kojem vozač može odlučiti kada će ga primijeniti.”

Vožnja inercijom

Pritiskom prekidača na instrumentnoj ploči vozač se može prebaciti na stražnji pogon kada mu to uvjeti dopuštaju. To znači izravan prijenos između motora i stražnje pogonske osovine pa se ostali kotači slobodno okreću i troše manje goriva. Osim toga, time se smanjuje trenje i trošenje prednje osovine.

Mobilnost Volva FMX

Kad nastupe ekstremni uvjeti

Na kamionima s pogonom na šest kotača prvo što vam je potrebno jest blokada diferencijala između osovina – dijagonalna blokada dva stražnja pogonska kotača preko stražnjeg sustava. Prema Jonasu Odermalmu to je dovoljno za mnoge situacije. “Ako teren postane jako sklizak, možete aktivirati prednju pogonsku osovinu. To će vas izvući iz većine situacija, a znači i ekstremnu mobilnost.”

“Postoji i nešto što se zove gumb "Oh, dovraga!". Pritiskom tog gumba blokira se prednji diferencijal, čime se jako otežava upravljanje vozilom, ali vam se i omogućava povratak na suho tlo.”

Jonas Odermalm

Za cestovne i terenske uvjete

Kada ga upitate o privlačnosti te vrste mobilnosti, Jonas Odermalm brzo odgovara. “Vozaču prepuštamo odluku o tome kada je potrebno više pogonskih osovina. Mislim da to cijene vozači svih vrsta vozila: Servisna vozila 4×4 za održavanje cesta, kiperi 6×6 koji rade na naftnim cijevima u pustinji i damperi 8×6 u kamenolomima."

Dodaje i ovo: “Naravno, ne bi bio toliko privlačan bez svoje poznate trajnosti i pouzdanosti.”

Istražite sve opcije pogona na sve kotače

8
Mobilnost