Volvo FMX

Volvo FMX, moderan, građevinski kamion, pun inovativnih rješenja i revolucionarnih karakteristika.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 ili 10×6

D11 ili D13 (330 do 540 KS)
Okretni polumjer Volva FMX
Uštedite novac – smanjite upravljanje

Kako bi se postigla iznimna upravljivost, ništa nije bolje od strateški smještene dvije ili tri okretne osovine. Koncept Tridem sada je dostupan s novim zračnim ovjesom, posebno namijenjenim građevinskim radovima.

Manji polumjeri okretanja nisu korisni samo u uskim prostorima. Strateški planer, Peter Frleta, objašnjava kako se najveće uštede često postižu uštedom vremena. “To ne mora biti zavoj kroz koji se jedva prolazi, i oštar zavoj na cesti može značiti da ćete se morati zaustaviti, okrenuti, prebaciti u vožnju unatrag i ponovno skrenuti. Taj problem se uz Tridem rijetko pojavljuje. To čak znači i da se možete upustiti u vožnju uskim stambenim naseljima i istovariti teret u vrtu.” A vrijeme koje ste uštedjeli prilikom okretanja povećava produktivnost rukovatelja.

Izvrsna stabilnost prilikom istovara.

Troosovinski (tridem) sustav sa zračnim ovjesom

“Preporučujemo Tridem za građevinske radove na cestovnim i šljunčanim podlogama. Uz novi zračni ovjes i veći razmak od tla ovo postaje kamion za raznovrsne primjene. A uz jake stabilizatore na tri osovine tik ispod tereta izvrsna je i stabilnost prilikom istovara”, govori Peter Frleta dok planer proizvoda Bosse Franzon ulazi u sobu.

“Ako nemate teret i podignete osovinu kako biste uštedjeli gorivo, to vam osigurava i bolju vuču na pogonskim kotačima. Kombinacija većeg razmaka od tla i podignute prateće osovine iza pogonske olakšava penjanje po velikim uzbrdicama bez poteškoća.”

Bosse Franzon

Na dobrim cestama i u terenskim uvjetima

“Jedna blokada diferencijala između osovina često je dovoljna da Tridem svlada vrlo sklizak teren”, kaže Peter Frleta. “A ako morate voziti i po cesti, pruža vam najbolje iz oba svijeta. Upravljivost uz komfor na kaotičnom gradilištu te upravljivost s manjom potrošnjom goriva na cesti.”

Ušteda goriva i pošteda vozača

Budući da građevinski radovi obično znače i vožnju s teretom i bez njega, mogućnost podizanja osovine može donijeti značajne uštede goriva. Kada je pak riječ o neugodnostima pri kretanju praznog kamiona ovamo-onamo po gradilištu, zračni ovjes može značajno poštedjeti i vozača.

Zaključna misao

Bosse Franzon objašnjava da koncept troosovinskog (tridem) sustava stiže iz Skandinavije te da je Švedska jedna od zemalja koja često započinje nove građevinske projekte izgradnjom ceste. “Ljepota koncepta Tridem jest da se može učinkovito koristiti na različitim površinama i u različitim situacijama, pa čak i u najužim zavojima.”

U tom trenutku Peter Frleta podiže šaku i izjavljuje: “Više osovina za građevinsku industriju.”

Saznajte više o koristima tridem osovine

4
Tridem