Kort om Volvo Trucks

Volvo Trucks
Volvo Trucks er en af verdens største producenter af tunge lastvogne. Produktudbuddet omfatter komplette forretningsløsninger til kunder i mere end 140 lande.  Kvalitet og kundefokus er de vígtigste elementer i virksomhedens virke. 
Volvo har produktionsanlæg i 16 lande overalt i verden. Den største del af produktionskapaciteten findes i Sverige, Belgien, Brasilien og USA.
Volvo Trucks’ aktiviteter inden for salg og service er baseret på kundefokus og understøttes af et globalt netværk af 2.300 servicesteder. I december 2011 havde Volvo Trucks på verdensbasis cirka 19.100 medarbejdere.
Læs mere under Publikationer 

Produkter og services
Volvo Trucks tilbyder lastvogne i det mellemtunge og tunge segment. Mere end 95% af de producerede lastvogne er lastvogne over 16 tons. Virksomheden tilbyder også en række services inden for transportløsninger, som sikrer  truck up-time, chaufføreffektivitet samt sikkerhed og brændstoføkonomi. Virksomheden tilbyder desuden finansiering, leasing, forsikring og IT-løsninger.
Læs mere under Lastvogne

Leverancer pr. område

Volvo Trucks er repræsenteret over hele verden.
Cirka 40% af det totale salg er i Europa.
Volvo Trucks oplever en stor efterspørgsel efter lastvogne, og markeder som Afrika, Mellemøsten, Asien, Nordamerika og Sydamerika vokser. Ligeledes Østeuropa, som også omfatter Rusland, har vist en stor fremgang i antal leverancer i løbet af det seneste år.

Leverancer pr. år.

Volvo Trucks sælger lastvogne i mere end 140 lande.
Omkring 95% af det totale salg er tunge lastvogne.
Læs mere under publikationer.

Volvo-koncernen
Volvo Trucks er den del af Volvo-koncernen, som foruden lastvogne markedsfører entreprenørmaskiner, busser, bådmotorer og komponenter til flymotorer.
Læs mere på Volvo-koncernens hjemmeside.

Volvo Trucks og sikkerhed
SIkkerhed har været en kerneværdi for Volvo Trucks siden virksomhedens start i 1927. Volvo Trucks er førende i verden inden for både aktiv og passiv sikkerhed, idet der konstant arbejdes med at udvikle nye teknologier og systemer til forbedring af trafiksikkerheden. Som eksempel kan nævnes trepunkts sikkerhedsselen, ABS-bremser, opmærksomhedsassistent og fabriksmonteret alkolås.  
Siden 1969 har Volvo Trucks' 'Accident Research Team' undersøgt ulykker, som involverede en lastvogn. Teamet giver vigtigt input til virksomhedens sikkerhedsarbejde. 
Læs mere under Publikationer, Sikkerhed

Volvo Trucks og miljøet
Volvo Trucks arbejder aktivt for at reducere miljøpåvirkningen lastvognene generelt. Som pioner inden for udviklingen af brændstoføkonomiske motorer og hybridmotorer går virksomheden i spidsen for at udvikle bæredygtige løsninger.
Volvo Trucks har også fokus på sine egne fabrikker. Der er opnået betragtelige energibesparelser i lastvognsproduktionen. Fabrikken i Ghent, Belgien, er allerede CO2-neutral, og i 2010 skal alle større fabrikker være C02-neutrale.
Læs mere under Miljø

Global tilstedeværelse
Markedsandele

Volvo Trucks har en stærk markedsposition på verdensplan.
Europe 29 er alle EU-medlemslande plus Norge og Schweiz..
Læs mere om markedsandele under publikationer .