Volvos løsning til overholdelse af Euro 4 og Euro 5

Volvo har valgt SCR-teknologien til imødekommelse af de nye Euro 4- og Euro 5-standarder for udstødningsemissioner - præcis som størstedelen af de vesteuropæiske producenter af tunge lastvogne har gjort.

For at kunne imødekomme de nye emissionskrav, der træder i kraft i Europa i 2006 (Euro 4) og 2009 (Euro 5), bliver der brug for nye løsninger til dieselmotorer, forbrændingsprocesser og teknikker til efterbehandling af udstødningsgassen.

Volvo befinder sig på den absolutte forkant af udviklingen inden for teknikker til reduktion af udstødningsemissioner. Vores løsning til overholdelse af kravene til Euro 4- og Euro 5 er dieselmotorer med en endnu mere effektiv forbrænding kombineret med efterbehandling af udstødningsgasserne med AdBlue-additivet og SCR (selektiv katalytisk reduktion).


 

Fordele ved Volvos SCR-teknologi

  • SCR har en sikker fremtid og udgør derfor en sikker investering, idet denne teknologi har potentiale til Euro 5 og endnu strengere normer.
  • SCR fungerer i hele Europa og er væsentligt mindre følsom over for lav dieselkvalitet end konkurrerende teknologier.
  • SCR-systemet kræver kun beskeden vedligeholdelse og er udviklet til hele køretøjets levetid.
  • SCR-teknologien har ingen indvirkning på service- og olieskifteintervallerne på de køretøjer, som den monteres i.
  • SCR-teknologien egner sig til høje motoreffekter. Det er f.eks. ikke nødvendigt at ændre motorens smøre- eller kølesystem, hvilket kan være tilfældet med andre teknologier.
  • SCR sikrer desuden den mest brændstoføkonomiske løsning blandt de teknikker, der er tilgængelige til Euro 4 og Euro 5.