Volvo Trucks komfortabelt klima

Det automatiske klimasystem

Tests har vist, at når temperaturerne er for høje, har chauffører tendens til at lave fejl og bedømme situationer forkert. Klimaet har med andre ord en stor indvirkning på din produktivitet og sikkerhed som chauffør.

Det kræver imidlertid mere end almindeligt klimaudstyr - en simpel ventilator og et varme- eller køleapparat - at skabe et optimalt klima i førerhuset. Derfor har vi udviklet Volvo Electronic Climate Control (ECC), det første system af sin type, til vores lastvogne.

Med ECC-systemet behøver du egentlig bare at indstille temperaturdrejeknappen på den ønskede temperatur, hvorefter systemet ordner resten. ECC-systemet er et meget avanceret system, der overvåger temperaturen i førerhuset og udenfor, fordampertemperaturen, lastvognens hastighed, motoromdrejningstallet pr. minut og en række andre parametre. Systemets termostat styrer førerhustemperaturen, luftfordelingen, luftstrømmen og indsugningen af frisk luft i overensstemmelse hermed.
 
Det skal dog tilføjes, at kontrollen over førerhusets klima altid er i dine hænder. Ved et tryk på en knap kan systemets automatik afbrydes - præcis lige så nemt, som når du aktiverer den.