Volvo Trucks intelligent elektronik

Din personlige kørselsassistent

Må vi præsentere den dynamiske fartpilot ACC (Adaptive Cruise Control), som er et af de mest avancerede af vores nye indbyggede systemer, og som er udviklet for at mindske stressfaktorer og øge din komfort som chauffør ved at udnytte ny, intelligent elektronik.

ACC er et system, der benytter sensorer til at registrere, om din lastbil kommer for tæt på den forankørende. Køretøjets hastighed i forhold til trafikken forude justeres ved at mindske brændstofmængden og ved at anvende retarderen og motorbremsen. Hvis retarderen og motorbremsen ikke kan levere tilstrækkelig bremsekraft til at forhindre lastbilen i at nærme sig den forankørende for hurtigt, modtager chaufføren en advarsel, så han selv kan aktivere bremserne. På denne måde reduceres risikoen for bestemte typer af ulykker, der i reglen skyldes for ringe afstand.

Der er også en trykknapfunktion til igangsætning på stigninger, hvormed chaufføren kan opretholde bremsetrykket, selv om han flytter foden fra bremsepedalen til speederen ved igangsætning på en stigning. Dette er ikke bare bekvemt og afslappende, men forbedrer også sikkerheden.

ACC-systemet har vist sig at være særligt nyttigt på lange ture, som omfatter en del kørsel på hovedveje og motorveje og naturligvis en del stressfaktorer.