I-See sparer brændstof

I-See indeholder et lager af brændstofbesparelser

Siden lanceringen har I-See allerede oplevet en stor udvikling inden for brændstofbesparelser. I-See bruger stadig oplysninger om vejens topografi til at optimere brændstofeffektiviteten, men nu lagrer og henter systemet de vigtige data i sin helt egen cloud. Og I-See-databasen vil snart indeholde alle de statistiske oplysninger en lastvogn kan have brug for, eftersom databasen deles og videreudvikles af hver eneste I-See-lastvogn.

Spar op til 5 %

MINDRE HÆLDNINGER OG HØJE BAKKER
Oplysninger om vejens hældning bruges af I-See til at styre lastvognens hastighed og gearskift på den mest brændstofeffektive måde. Bevægelsesenergien udnyttes og sparer op til 5 procent brændstof, når systemet er aktiveret. De største besparelser opnås på mindre hældninger, men I-See sparer brændstof på alle former for hældninger. På en typisk bakke sker det i seks forskellige trin:

I-See lægger ud med at opbygge fart for at komme så langt op ad bakken som muligt i det højeste gear. Når lastvognen begynder at nærme sig toppen, undgår I-See at skifte til et lavere gear og bruger i stedet bevægelsesenergien til at komme op over toppen. Når toppen er nået, lader systemet hastigheden falde en smule i forventning om kørslen ned ad bakke. Lastvognen begynder nu at køre i frigear ned ad bakken. Derefter begynder det at bruge motorbremserne til at sætte farten ned. Og når lastvognen er ved at nå bunden af bakken, får den lov til at køre i frigear igen for at opbygge fart til den næste bakke.

DATALAGERET
For at holde lastvognen opdateret om de kommende bakker bruger I-See GRPS-teknologi/3G til at hente de relevante data for den nærmeste bakke i kørselsretningen. Hvis lastvognen nærmer sig en bakke, som endnu ikke ligger i databasen, registreres og gemmes de nødvendige data i systemets hukommelse. Oplysningerne overføres derefter automatisk til I-See-databasen, så de er tilgængelige for den næste I-See-bruger. På den måde kan hver enkelt lastvogn opnå de maksimale brændstofbesparelser lige fra den første opgave inden for ethvert område.

Hver dråbe tæller

BESPARELSER PÅ DE 3500 MEST KØRTE BAKKER
Selv uden et aktivt SIM-kort er I-See i stand til at spare brændstof på samme måde for alle de bakker, der er lagret i systemets hukommelse. Og da I-See giver besparelser på de 3500 mest kørte bakker baseret på brændstofbesparelser og kørselsfrekvens, vil de fleste lastvogne, der kører på almindelige ruter, kunne opnå maksimale brændstofbesparelser allerede efter den første tur.

TEKNOLOGIER I SAMARBEJDE
I-See er i stand til at optimere brændstofeffektiviteten ved at samarbejde med både I-Shift-gearkassen og motoren. Lastvognens kommunikationsplatform, Telematic Gateway, sørger for at overføre data om hældninger mellem lastvognen og I-See-databasen. Anders Eriksson, udvikler af I-See hos Volvo Trucks, forklarer: "Eftersom I-See kender stigningsgraden for vejen forude, kan det fortælle motoren og I-Shift-gearkassen, hvordan de kan udnytte bevægelsesenergien maksimalt. På den måde efterligner I-See, hvordan en god chauffør ville køre. Men selv den bedste chauffør kan ikke holde niveauet i time efter time."

ÅBENT LAGER
I-See fås til Euro 5- og Euro 6-drivliner, og alle køretøjer, der bestilles med I-See, leveres med I-See-databasens udvidede funktion, hvilket betyder, at der snart vil være adgang til hidtil usete besparelser for Volvo-kunderne. Eller som Anders Eriksson fortæller: "De største veje skulle være kortlagt få uger eller endda dage efter lanceringen, Så alle lastvogne med I-See kan begynde at spare brændstof med det samme."