Our philosphy

Hver dråbe tæller

En procent her og en procent der – det bliver hurtigt til en betydelig besparelse. Det er tanken bag vores filosofi. Vi er konstant på udkig efter nye løsninger, der kan få vores lastvogne til at køre længere på literen og påvirke miljøet mindre. Det er en meget jordnær tilgang, der har gjort os førende på området. Vores 13-liters dieselmotor og den seneste I-Shift-gearkasse betyder allerede, at vi har den mest effektive drivline i branchen. Men det er kun begyndelsen.

Skridt for skridt bevæger vi os væk fra konventionelle brændstoffer. Vi reducerer brændstofforbruget med en procent om året – det lyder måske ikke af så meget, men det er et realistisk og langsigtet mål. Alle tilgængelige ressourcer er målrettet mod at forbedre brændstoføkonomien for vores dieseldrevne lastvogne eller udvikle alternative brændstofløsninger.

Graph 1 % mere brændstoføkonomiske hvert år

every drop counts

Nogle af resultaterne af vores filosofi begynder at bære frugt. Vi kan se, at brændstofforbruget og CO2-emissionerne for Volvo-lastvogne er blevet reduceret med 20 procent i løbet af de seneste 20 år. Og nye, bæredygtige lastvogne på alternative brændstoffer vil dukke op på vejene i en ikke fjern fremtid.

Vi har desuden bevist, at tiltag i miljøets interesse går hånd i hånd med vognmændenes interesser. Et eksempel er brændstofomkostningen. Hvis denne omkostning udgør en tredjedel af dine omkostninger, vil selv en lille reduktion af brændstofforbruget gøre en væsentlig forskel på bundlinjen.

Driftsomkostningerne bliver også lavere, hvis lastvognene køres på en måde, der reducerer indvirkningen på miljøet. Og sidst, men ikke mindst. Den betydelige reduktion i udledningen af CO2, kvælstofilte og partikler fra vores dieselmotorer er blevet en stor konkurrencefordel. Ikke kun for Volvo, men også for de vognmænd, der kører med vores lastvogne, og for de kunder, der får transporteret deres varer med dem.

I løbet af de næste 10 år er det vores mål at reducere brændstofforbruget med yderligere 10 procent. Det sker ofte via mikroskopiske forbedringer af effektiviteten, men sommetider også med noget helt nyt såsom vores metan/dieselteknologi og DME. Vi vil fortsætte arbejdet, indtil vi har opnået bæredygtige emissionsniveauer, CO2-neutrale transporter og uafhængighed af fossile brændstoffer.

Og selv da tæller hver dråbe.