Volvo FE Hybrid

Aldrig har det været mere udbytterigt

at tage hensyn til miljøet

Vi anerkender, at Volvo Trucks er en del af miljøproblemerne. Men vi mener også, at Volvo Trucks er en del af løsningen. Volvo FE Hybrid er et af vores svar på den globale opvarmning. Den parallelle hybridteknik sparer virkelig brændstof og kan reducere CO2-emissionerne med op til 30 procent. Det er bedre for miljøet – og for din tegnebog.


Fakta og tal

300.000 km
20 l/100 km
Euro 5
Certificeret brændstof B0

Afmonteringsmanual Ja
Mærkning af plast og gummi Ja
Materialer
Produktion:
- Energi (MWh)
- Vand (m3)
- Farligt affald (kg)

62
211
432
Drivhuseffekt i hele levetiden (CO2-ækvival.) 201
Vurdering af levetid Ja
ISO 14001-certificering (produktion, udviklingstekn.) Ja


Produceret på CO2-neutral fabrik

Produceret på CO2-neutral fabrik

Vi har fokus på bæredygtighed gennem hele lastvognens levetid – fra samlebånd til genanvendelse. I 2007 var Volvo Trucks den første lastvognsproducent i verden, der introducerede en CO2-neutral fabrik. I dag er mange af vores fabrikker CO2-neutrale, og alle tilstræber de at bruge vedvarende energikilder såsom sol-, vind- og vandkraft samt biomasse i stedet for fossile brændstoffer. Det betyder, at din Volvo FE Hybrid er blevet bygget næsten uden at belaste miljøet med CO2-emissioner.

Miljøbevidst kørsel er vigtigst af alt

Miljøbevidst kørsel er vigtigst af alt

Hvad angår reducering af emissioner, kommer vi ikke uden om, at cirka 90 % af en lastvogns miljøpåvirkning sker, mens den bruges. Det er den barske sandhed. Men den gode nyhed er, at Volvo Trucks tilbyder masser af hjælp til at reducere denne påvirkning. Og fordi det meste af denne hjælp handler om brændstofbesparelser, er der også en kontant belønning. Kontakt din lokale forhandler for at få flere oplysninger. Kontakt din lokale forhandler for at få flere oplysninger om, hvordan du bruger din nye Volvo FH mere brændstofeffektivt.

Volvo Trucks kører videre

Volvo Trucks kører videre

90 % af en Volvo FE Hybrid kan genanvendes. Det er muligt, fordi Volvo Trucks mærker de forskellige dele, så de er nemme at identificere og afmontere. Desuden renoverer Volvo Trucks brugte reservedele, stiller afmonteringsmanualer til rådighed, driver afmonteringsanlæg og har indsamlingsaftaler – alt sammen for at sikre, at din Volvo FE Hybrid, herunder også hybridbatterierne, kan genbruges og genanvendes.


Beregn din miljøpåvirkning

Beregn din miljøpåvirkning

Volvo Trucks' onlineprogram Beregning af påvirkning indeholder masser af oplysninger om de faktorer, der har betydning for miljøet, gennem hele din Volvo FE Hybrids levetid. Det giver dig også mulighed for at finde ud af, hvor meget netop din lastvogn – eller flåde – påvirker miljøet. Du kan også sammenligne dine resultater med andre lastvogne.