Volvo FM Metandiesel

Brændstofeffektivitet er nøglen

Brændstofeffektiviteten for Volvo FM Metandiesel har langt den største betydning for miljøpåvirkningen. Heldigvis har du allerede taget et skridt imod bedre energieffektivitet at vælge en Volvo FM Metandiesel som din nye lastvogn.


Flydende gas giver mere energi om bord

Flydende gas giver mere energi om bord

Motoren i Volvo FM Metandiesel er udstyret med en speciel tank, som holder gassen flydende. Det betyder, at der kan opbevares mere gas, end hvis gassen er komprimeret. Det giver Volvo FM Metandiesel en meget større rækkevidde end traditionelle gasdrevne lastvogne, hvilket giver mulighed for fjerntransporter, der er både omkostningseffektive og mere bæredygtige.

En smartere og mere effektiv motor

En smartere og mere effektiv motor

Hvis der ikke er adgang til gas, kører Volvo FM Metandiesel også på diesel. Ved at bruge en dieselmotor i stedet for Otto-motoren med gnisttænding, der er almindelig i gasdrevne lastvogne, har vi kunnet øge energiudnyttelsen med 30-40 %. Brændstofforbruget er reduceret med ca. 25 % sammenlignet med Otto-motoren.

Brændstofforbruget er nøglen

Tank op med omtanke

Én måde at komme til bunds i udledningen af CO2 på er ved at træffe et bevidst valg, når du tanker op. Diagrammet til højre viser, hvordan de forskellige typer brændstof, der fås til Volvo FM Metandiesel, påvirker udstødningen.