Volvo FM Metandiesel

En enestående gaslastvogn

Vi anerkender, at Volvo Trucks er en del af miljøproblemerne. Men vi mener også, at Volvo Trucks er en del af løsningen. Volvo FM Metandiesel er en af vores lastvogne med en direkte miljøprofil. Sammenlignet med traditionelle gasdrevne lastvogne har den en energieffektivitet, der er op til 30-40 % højere, og et brændstofforbrug, der er ca. 25 % mindre.


Fakta og tal

300.000 km
34 l/100 km
Euro 5
Certificeret brændstof B0 % LNG

Afmonteringsmanual Ja
Mærkning af plast og gummi Ja
Materialer
Produktion:
- Energi (MWh)
- Vand (m3)
- Farligt affald (kg)

108
328
146
Drivhuseffekt i hele levetiden (CO2-ækvival.) 266
Vurdering af levetid Ja
ISO 14001-certificering (produktion, udviklingstekn.) Ja


Produceret på CO2-neutral fabrik

Produceret på CO2-neutral fabrik

Vi har fokus på bæredygtighed gennem hele lastvognens levetid – fra samlebånd til genanvendelse. I 2007 var Volvo Trucks den første lastvognsproducent i verden, der introducerede en CO2-neutral fabrik. I dag er mange af vores fabrikker CO2-neutrale, og alle tilstræber de at bruge vedvarende energikilder såsom sol-, vind- og vandkraft samt biomasse i stedet for fossile brændstoffer. Det betyder, at din Volvo FM Metandiesel er blevet bygget næsten uden at belaste miljøet med CO2-emissioner.

Miljøbevidst kørsel er vigtigst af alt

Miljøbevidst kørsel er vigtigst af alt

Hvad angår reducering af emissioner, kommer vi ikke uden om, at cirka 90 % af en lastvogns miljøpåvirkning sker, mens den bruges. Det er den barske sandhed. Men den gode nyhed er, at Volvo Trucks tilbyder masser af hjælp til at reducere denne påvirkning. Og fordi det meste af denne hjælp handler om brændstofbesparelser, er der også en kontant belønning. Kontakt din lokale forhandler for at få flere oplysninger.

90 % af en Volvo FM Metandiesel kan genanvendes

Volvo Trucks kører videre

90 % af en Volvo FM Metandiesel kan genanvendes. Det er muligt, fordi Volvo Trucks mærker de forskellige dele, så de er nemme at identificere og afmontere. Desuden renoverer Volvo Trucks brugte reservedele, stiller afmonteringsmanualer til rådighed og driver afmonteringsanlæg for at sikre, at Volvo FM Metandiesel kan genbruges og genanvendes.


Beregn din miljøpåvirkning

Beregn din miljøpåvirkning

Volvo Trucks' onlineprogram Beregning af påvirkning indeholder masser af oplysninger om de faktorer, der har betydning for miljøet gennem hele din Volvo FM Metandiesels levetid. Det giver dig også mulighed for at finde ud af, hvor meget netop din lastvogn – eller flåde – påvirker miljøet. Du kan også sammenligne dine resultater med andre lastvogne.