Det nye chassis. Med ét ord: dynamisk.

Volvo FH har køreegenskaber, der er ud over det sædvanlige. Vi har bogstaveligt talt bygget hver eneste del af lastvognen, så den føles så stabil som mulig og har en præcis styring.
 
Og der er individuel forhjulsaffjedring og Volvo Dynamisk Styring. To milepæle i lastvognsbranchen, der bringer køreegenskaberne op på et helt nyt niveau..
 
Det er også et chassis, der er let at bygge på, hvilket sparer tid hos opbyggeren. En mængde forskellige muligheder gør det let at skræddersy lastvognen til dig.
Individuel forhjulsaffjedring

Individuel forhjulsaffjedring. Nu med personbilslignende køreegenskaber.

Ligger lige så stabilt på vejen som et tog på skinner. Perfekt stabilitet i kurver. Den individuelle forhjulsaffjedring er en revolution inden for køreegenskaber. Du er simpelthen selv nødt til at prøve det for at tro på det.

Få mere at vide om individuel forhjulsaffjedring

Volvo Dynamisk Styring

Volvo Dynamisk Styring. Total kontrol – helt ubesværet.

Det er blevet kaldt den største nyhed siden servostyring, og det er let at se hvorfor. Når du navigerer på steder med snæver plads, leverer det patenterede Volvo Dynamisk Styring dig al det ekstra styremoment, du har brug for, hvilket giver en langt mindre belastning af musklerne. Du kan faktisk styre lastvognen med én finger. Ved højere hastigheder bortfiltrerer det forstyrrelser fra huller i vejen, ujævnheder, vejstriber, hældende vejbaner, sidevinde osv., så du sikres den perfekte retningsstabilitet og fuld kontrol – hele tiden.

Få mere at vide om Volvo Dynamisk Styring

Volvo FH GRAS-G2 rear suspension

GRAS-G2-luftaffjedring.

Oplev den nye luftaffjedring på baghjulene med stor frihøjde. I sandhed en opløftende nyskabelse, som især er tiltænkt entreprenørkørsel.

Få mere at vide om luftaffjedringen her

Lavere vægt

Lavere vægt. Større nyttelast og lavere brændstofomkostninger.

De fleste lastvogne vejer mere for at leve op til Euro 6. Denne lastvogn er gået i den modsatte retning. Vi har optimeret mange af standardspecifikationerne og gjort lastvognen betydeligt lettere. En normal 4x2 langturstrækker kan f.eks. nu veje mere end 100 kilo mindre end den Euro 5-kompatible forgænger.

Pusher- og løbeaksler

8x2 med styrbar pusher- og løbeaksel.

Kapacitet som en 8×2, men kørekomfort og brændstoføkonomi som en 4×2 – samlet i én lastvogn. Vi kan nu skræddersy din Volvo FH med langt chassis på fabrikken, så den får både pusher- og løbeaksel. Vælg hydraulisk styrede aksler for at få en endnu mere knivskarp venderadius.

Opbygger

Mere ekstraudstyr. Kortere tid hos opbyggeren.

Takket være de mange specifikationsmuligheder er Volvo FH let at forberede til enhver anvendelse, bl.a. veksellad. Det nye opbyggermodul, der er en separat elektronisk enhed, er let at arbejde med for opbyggeren. Og VBI (Volvo-instruktioner til opbyggere) giver online adgang til alle nødvendige tekniske tegninger og ledningsdiagrammer.

Besøg Volvo-instruktioner til opbyggereEgenskaber ved chassiskonstruktion

Valgmuligheder for Volvo FH-trækkers chassislayout 

1. Batterikasse (BBOX-L)
Den er flyttet 300 mm frem i forhold til tidligere design. På trækkere er der en brændstofkapacitet på 100-120 liter mere.

2. Batterikasse (BBOX-EF)
Kan vælges som ekstraudstyr til trækkere placeret bagtil mellem chassisvangerne.

3. AdBlue-tank
På trækkere kan AdBlue-tanken være monteret øverst på rammen bag førerhuset, så der er større brændstofkapacitet (ADTP-BC).

4. APM
APM (Air Production Modulator) er på trækkere placeret mellem chassisrammerne for at skabe mere plads til chassismonteret udstyr såsom brændstoftanke.
Valgmuligheder for Volvo FH for chassislayout, langt chassis 

5. Fri rammeplads
Chassispakningen kan flyttes fremefter for at give plads til kranben eller andet udstyr. (FAA10; ca. 500 mm), (FAA20; ca. 600 mm).

6. Hulrække i ramme til opbygger
Den øverste hulrække er reserveret til opbyggeren. Alle beslag i den øverste hulrække har en forkrøbning og et 8 mm afstandsstykke. Der er ikke brugt nitter i den øverste hulrække.

7. Klargøring til kran
Der kan monteres kranplader på chassiset fra fabrikken.

8. Baghjulsaffjedring og kort bagende
Overhænget bag kan være kortere takket være en nydesignet krængningsstabilisator, der er monteret længe fremme. Det er en fordel, når lastvognen skal bruges til anlægsopgaver, og det forbedrer kørsel på asfaltbelagte overflader og brug af veksellad.