Ny Volvo FH

Det, der går ind, skal ud igen

Der er fire hovedbestanddele i udstødningen, som har en skadelig effekt på helbred og miljø: kvælstofilter, partikler, kulbrinter og kulite. Hos Volvo Trucks har vi fokus på at skære ned på kvælstofilter og partikler. I de sidste 20 år er det lykkedes os at reducere emissionen af disse stoffer fra nye lastvogne med henholdsvis 75 % og 85 %. Men vi er ikke færdige endnu!


Euro 5-klar

Euro 6-klar

Emissionsstandarderne for lastvogne angiver de acceptable grænser for udstødningsemissioner for nye lastvogne, der sælges i EU's medlemslande. Den nuværende standard, Euro 6, trådte i kraft den 1. januar 2014 og stiller krav om kraftigt reducerede emissioner af kvælstofilter (NOX) og partikler (PM).

SCR og AdBlue gør lastvognen klar til fremtiden

SCR og AdBlue gør lastvognen klar til fremtiden

Volvo har valgt SCR-teknologien (selektiv katalytisk reduktion) for at kunne leve op til både Euro 5- og Euro 6-standarderne. Teknologien bruger et tilsætningsstof kaldet AdBlue, som sprøjtes ind i udstødningsgassen, inden den passerer gennem SCR-katalysatoren, hvor kvælstofilterne omdannes til uskadelig kvælstofgas og vand. Infrastrukturen for AdBlue udvides støt.
Volvo FH

Den nye anfører inden for fjerntransport. Giver en enestående kørekomfort og driftsøkonomi.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 eller 10×4

D13 eller D16 (420 til 750 hk)