Volvo er klar til Euro 6. Her er D13K460.

Tiden for Euro 6 nærmer sig. Det er den strengeste europæiske emissionsstandard til dato. D13K460 er vores første motor, der opfylder kravene. Uden at gå på kompromis. Her er alle fakta.   

Hvad er Euro 6?

Sammenlignet med tidligere standarder har Euro 6 hovedsageligt fokus på to typer emissioner: kvælstofilter (NOX) og partikler (PM). 

Grænserne er meget strenge:

  • NOX reduceres med 80 % – til 0,40 g/kWh (stationær cyklus)
  • NOX reduceres med 77 % – til 0,46 g/kWh (ikke-stationær cyklus)
  • PM reduceres med 50 % – til 0,01 g/kWh

Sidstnævnte er faktisk endnu strengere, fordi det ikke kun er partiklernes vægt, men også antal, som tæller. Der skal bruges et dieselpartikelfilter (DPF), som kan fange selv de mindste partikler, for at leve op til dette krav.

Euro 6 bliver obligatorisk for alle nye tunge lastvogne pr. 1. januar 2014. Men det kan være klogt at investere i den nye teknologi allerede inden da.

Hvorfor investere i Euro 6 inden 2014?

Der er mange fordele ved at være en af de første til at investere i en Euro 6-certificeret lastvogn. For det første kan du være sikker på at nyde godt af alle de nyheder, der findes på dit marked.

Men du kan også være på forkant i forhold til konkurrenterne. Miljøhensyn er en afgørende faktor for flere og flere kunder, når de skal vælge en leverandør.

Kurve for D13K460 Euro 6's motoreffekt og moment  

D13K460 – mange nyheder, men få forskelle

Bortset fra at den er betydeligt renere, vil du ikke mærke mange forskelle mellem D13K460 og dens Euro 5-modpart.

Kurverne for motoreffekt og moment er ens, hvilket giver de samme fremragende køreegenskaber. Brændstofforbruget er også næsten det samme.

Derudover regenererer partikelfiltret sig selv under normale kørselsforhold og skiftes i forbindelse med serviceeftersyn.Vores løsning til Euro 6

SCR (Selective Catalytic Reduction) var vores valg til Euro 4 og Euro 5. Vi har nu finjusteret denne teknologi yderligere for at leve op til Euro 6 uden at gå på kompromis med motorens ydeevne.

For at holde NOX-niveauet nede har vi tilføjet motoren et ikke-afkølet EGR-system (recirkulation af udstødning). Det sikrer, at køreegenskaberne opretholdes, mens udstødningsgassernes temperatur og NOX-niveauerne optimeres til effektiv efterbehandling.

  Ud over SCR-katalysatoren er efterbehandlingssystemet blevet udstyret med en DOC (dieseloxidationskatalysator), et DPF (dieselpartikelfilter), SCR og en ASC (ammonia slip-katalysator) – alt sammen i den samme lyddæmper. Vil du vide, hvordan det virker? Tag et kig på animationen øverst på denne side.
Diagram for Euro 6-emissioner
Illustration af Volvo tekniske løsning til Euro 6