Volvo FH

Den nye anfører inden for fjerntransport. Giver en enestående kørekomfort og driftsøkonomi.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 eller 10×4

D13 eller D16 (420 til 750 hk)
Lastvognssikkerhedssystemer til Volvo FH

Chaufførsupportsystemer. Holder et ekstra øje med vejen.

Volvo FH kan udstyres med flere banebrydende sikkerhedssystemer, der effektivt reducerer risikoen for en ulykke:

  • ESP-vogntogsbremse (nyt)
  • Intelligent fartpilot og Kollisionsadvarsel med nødbremse
  • Sporassistent
  • Opmærksomhedsassistent
  • Vognbaneassistent
  • Katastrofeopbremsningslys (nyhed)
  • Elektronisk stabilitetsprogram

ESP-vogntogsbremse.

I bestemte situationer, såsom når der drejes eller køres ned ad bakke på glat vej, er der en risiko for, at anhængeren indhenter lastvognen og skaber en farlig foldeknivseffekt. ESP-vogntogsbremserne er en ny Volvo-funktion, der er udviklet til at forhindre dette. Med sikkerhedsopbremsning holdes vogntoget udstrakt, og faren reduceres. Systemet kan aktiveres automatisk i farlige situationer ved hastigheder op til 50 km/t.  ESP-vogntogsbremsen fås nu til langt chassis samt til trækkere. 

Intelligent fartpilot og Kollisionsadvarsel med nødbremse.

Følg ubesværet trafikken. Den radarbaserede intelligente fartpilot (ACC) opretholder en sikker afstand til det forankørende køretøj ved hjælp af kontrol af speederen og alle tilgængelige bremser. Hvis der er risiko for sammenstød, vises der et advarselslys på forruden.

Kollisionsadvarsel med nødbremse tager skridtet videre. Den hjælper dig automatisk med en nødbremsning, hvis et sammenstød er forestående, så risikoen for alvorlige skader mindskes. 

Sporassistent.

En hyppig årsag til mange alvorlige ulykker er, når køretøjer utilsigtet forlader deres bane. Det sker alt for ofte efter vores mening. Sporassistenten følger markeringerne på vejen ved hjælp af et kamera og giver dig besked, hvis du kommer til at køre over dem. 

Opmærksomhedsassistent.

Opmærksomhedsassistent er et intelligent sikkerhedssystem, som følger din kørselsadfærd. Hvis den registrerer unormal kørselsadfærd, som kan tyde på træthed, lyder et signal, og der vises en besked i displayet om, at det er tid til at tage en pause. 

Vognbaneassistent.

Den blinde vinkel i passagersiden kan nemt skjule andre trafikanter. Vognbaneassistenten er udstyret med en radar, der kontrollerer dette område, når du aktiverer blinklyset. Hvis der ikke er fri bane, får du besked af en lyd og et blinkende ikon ved siden af spejlet. 

Elektronisk stabilitetsprogram.

Volvos elektroniske stabilitetsprogram (ESP) reducerer effektivt risikoen for at skride ud og vælte. I farlige situationer træder det straks ind, så motorkraften reduceres, og både lastvogn og anhænger bremses. Hver af lastvognens hjul bremses individuelt. ESP fås nu til de fleste lastvogne, både til trækkere og lange chassiser. 

Nødbremselys.

Hvis du hugger bremserne i, blinker bremselysene hurtigt for at advare køretøjerne bag dig. En nem måde at undgå en påkørsel bagfra, som kan være skæbnesvanger og føre til alvorlige harmonikasammenstød.

Aktiv sikkerhedspakke

ACC med advarselssystem mod frontalkollision og nødbremse
Vognbaneassistent
Opmærksomhedsassistent