Volvo FH

Den nye anfører inden for fjerntransport. Giver en enestående kørekomfort og driftsøkonomi.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 eller 10×4

D13 eller D16 (420 til 750 hk)
Gør chaufføren mere effektiv. Giv ham en fjernbetjening

Kan du huske, hvordan det var at skulle rejse sig for at skifte tv-kanal? Det lyder gammeldags, men sådan er virkeligheden for en lastvognschauffør under pålæsning. Men ikke længere. Med trådløs fjernbetjening kan en masse unødvendig klatren ind i og ud af førerhuset undgås.

Med et tryk på en knap tilpasser køretøjet sig automatisk efter læsserampens højde. Liften sænkes, og pålæsningen starter. Displayet viser, at lasten fordeles jævnt uden at overskride det maksimale akseltryk. Efter endt pålæsning skal du bare lukke bagklappen, hoppe ind og køre.

"Man kan bakke tættere på lavtbyggede genstande."

Lad dine fingre klare pålæsningen

Fjernbetjeningen sparer tid, uanset om det er chaufføren eller en anden, der læsser. Displayet viser forskellige data fra lastindikatoren, og det er derfor let at undgå overlæsning og ujævn pålæsning, uden at man konstant skal rende ind og ud af førerhuset for at kontrollere indikatoren.

"For nogle år siden fik vi nogle chauffører til at teste den første fjernbetjening. Reaktionerne på prototypen var meget positive, så vi fortsatte og udviklede den ægte vare", husker Markus Olsson, der er komponentspecialist og arbejder med fjernbetjeningen hos Volvo. Med fjernbetjeningen kan man hæve og sænke affjedringen, krænge lastvognen til den ene side, betjene liften, kontrollere pålæsningen, starte og stoppe motoren og lade den gå i tomgang – og låse køretøjet.

"Tænk dig bare – ved at hæve og sænke affjedringen på hver side af lastvognen kan påhængsvognen krænges til den ene side – så den kan komme helt tæt på, selv hvis læsserampen ikke er lige", forklarer Markus Olsson. "Sammen med muligheden for at hæve og sænke for- og baghaffjedringen gør det anhængeren utroligt alsidig."


Lad dine fingre klare pålæsningen

Frihed og effektivitet

Fjernbetjeningen har tre forskellige tilstande: pålæsning, udstyr og veksellad. Hvilke funktioner, der findes i hver tilstand, er stort set op til chaufføren.

Der er endda en fast indstilling til pålæsning. Chaufføren kan gemme fire forskellige højder, så lastvognen automatisk indstilles til den forudindstillede højde med et tryk på en knap: en genvej for chauffører, der ofte bruger de samme eller ensartede læsseramper.

Skift af veksellad er nu blevet endnu enklere. Der er nu tre faste positioner, der alle kan gemmes, og ikke kun to. Det betyder, at chaufføren kan gemme de tre standardhøjder for veksellad og indstille køretøjets højde med et tryk på en knap i stedet for at skulle måle højden manuelt hver gang.

"Arbejdet bliver meget nemmere, når man kan stå uden for lastvognen og se den fra siden. Jeg er overbevist om, at denne lille dims vil blive til stor hjælp", mener Markus Olsson.


Bedre, hurtigere og nemmere

En anden forbedring ved pålæsning er baghjulsaffjedringens øgede vandring. Det er en hjælp, når der skal skiftes påhængsvogn. På den måde kan chaufføren sænke køretøjet så meget, at det altid kan bakke ind under påhængsvognen. Og krængningsstabilisatoren i ophænget er monteret omvendt, så man kan bakke tættere på lavtbyggede genstande såsom læsseramper og asfaltmaskiner.

Chaufføren eller vognmanden kan nu kalibrere lastindikatoren, hvor som helst der er en vognvægt, hvilket sparer tid og penge til værkstedsbesøg. Kalibreringen udføres med lastindikatoren i førerhuset, og der kan gemmes data for op til 20 forskellige anhængere.

Ny Volvo FH: Pålæsning

9
Pålæsning