Volvo FH

Den nye anfører inden for fjerntransport. Giver en enestående kørekomfort og driftsøkonomi.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 eller 10×4

D13 eller D16 (420 til 750 hk)
Verdens sikreste Volvo
Verdens sikreste Volvo

Det største førerhus, som Volvo nogensinde har bygget, med en standardmonteret nødluge. Ifølge verdens skrappeste crashtest har chaufførerne gode chancer for at overleve et sammenstød, selv med en stillestående genstand ved 80 km/t.

Den nye Volvo FH-serie er blevet crashtestet mere end 1.000 gange i computersimulationer og 20 gange i virkeligheden. Det er langt mere end en standardtest. Selv om det ikke længere kræves, tester Volvo stadig sine køretøjer efter den svenske standard, der internationalt kaldes »den svenske kollisionstest« ... eller "verdens skrappeste crashtest".

Simulations- og testarbejdet har gjort det muligt at udvikle en førerhusstruktur, der yder chaufføren maksimal beskyttelse. Førerhuset er blevet både større og stærkere.


Gennemprøvet sikkerhed

Crashtestene bekræfter fordelene ved den nye førerhusstruktur. Testdukken overlevede selv den skrappeste test: en kollision med en lastvognsformet fast barriere ved 50 km/t. Testen svarer til et virkeligt sammenstød med en stillestående lastvogn ved 80 km/t og antyder, at også en chauffør ville overleve sammenstødet.

"Det er helt utænkeligt, at vi skulle konstruere et førerhus uden en nødudgang"

"Med den nye FH fik vi chancen for at designe en førerhusstruktur fra bunden uden begrænsninger, og vi udnyttede muligheden til at bygge vores sikreste lastvogn nogensinde", fortæller Matti Koponen fra Volvo Cab Engineering. Som de eneste udfører Volvo alle test med samtlige kabineelementer monteret og opbevaringsrummene fyldt.

"Det må ikke være muligt at blive kvæstet af noget inde i førerhuset ved et sammenstød. Selv kaffemaskinen skal blive, hvor den er", fortæller Ulf Torgilsman, kollisionsspecialist hos Volvo Cab Engineering.

Verdens første standardmonterede nødluge

Halvdelen af alle lastvognsulykker ender med, at køretøjet vælter. Det kan være virkelig svært at komme ud af døren, når køretøjet ligger på siden, og nu hvor forruden er limet fast, kan man ikke længere bare sparke den ud. Løsningen: en nødluge.

"Hvis forruden skulle limes fast, skulle chaufføren kunne komme ud på en anden måde. Det var et ufravigeligt krav", siger kollisionsspecialist Ulf Torgilsman.


Skylight til hverdag, nødudgang i nødstilfælde.
Verdens første standardmonterede nødluge

Et meget stort soltag

Derfor har alle Volvo FH'er nu en tagluge, der er konstrueret til at kunne fungere som nødluge. Den måler 50 × 70 centimeter, så selv store chauffører let kan klatre ud.

Taglugen overholder endda kravene til nødudgange på lastvogne, der kører med brændbart gods, f.eks. benzin og lignende stoffer. En anden fordel er de store lysmængder, der kommer ind i førerhuset via taglugen. De øger chaufførens velbefindende og mindsker behovet for elektrisk lys.

"Et behageligt chaufførmiljø er også vigtigt for sikkerheden. Det gør det lettere for chaufføren at være opmærksom. Så man kan sige, at nødlugen faktisk selv er med til at mindske risikoen for, at den bliver brugt i en ulykke", funderer Matti Koponen fra Volvo Cab Engineering. Det er helt i tråd med Volvos målsætning om at bygge sikre lastvogne.

7
Sikkerhed