Den nye Volvo FL

Lille, let og kompetent. Perfekt til bykørsel, men også klar til at forlade byens gader.

Langt chassis 4×2 eller 4×4

Totalvægt
Op til 18 ton

Motorer
D5K 210, 240 hk
D8K 250, 280 hk

Førerhuse
dagførerhus, medium førerhus og mandskabskabine
Kørsel i Volvo FL

Kraft og ydelse – i perfekt kombination.

Når det kommer til transporter i byen, klarer Volvo FL opgaven, uanset hvad den går ud på. Til tiden, hver gang. Lastvognens effektivitet og pålidelighed hviler på FL-drivlinen – en kombination af brændstofeffektive Volvo-motorer og de bedste gearkasser på markedet, der alle er tilpasset netop dine behov.

Motorer:

  • D5K (210 eller 240 hk)
  • D8K (250 eller 280 hk)
Gearkasser:
  • I-Sync (6 gear)
  • Manuel (6 eller 9 gear)
  • Automatisk (6 gear)
Bagaksler:
  • Tre vedligeholdelsesfri soloaksler med enkeltreduktion og maks. akseltryk på mellem 8,5 og 11,5 ton.
  • Enkeltreduktion (3 modeller)
  • Navreduktion (til Volvo FL 4×4) 
Se alle drivlinespecifikationerne

 


Euro 6

Brændstofbesparende. Højt moment.
Og Euro 6.

De skrappe europæiske udstødningsstandarder for dieselmotorer skal regulere mængden af forureningsstoffer. Den seneste opdatering, Euro 6-standarden, indebærer en stor reduktion i forhold til forgængeren Euro 5 – på visse punkter helt op til 75 %. Volvo Trucks' løsning på denne udfordring er at forfine katalysatorteknologien ved at udstyre motoren med et vandkølet recirkulationssystem til udstødningsgasser (EGR). Begge motorer til Volvo FL-serien er omhyggeligt konstrueret og udviklet til at overholde Euro 6 – uden at miste kraft eller moment eller øge brændstofforbruget væsentligt. Det er en win/win-situation – for chaufføren og for miljøet.

Få mere at vide om motorerne


D5K-motorerne

D5K eller D8K – ingeniørarbejde, du kan regne med.

Begge Volvo FL-motorer er udviklet og konstrueret af Volvo. Begge motorer har imponerende kraft og moment samt et efterbehandlingssystem, der opfylder selv de strengeste regulationsstandarder. Desuden er motorerne udstyret med funktioner som lukket krumtaphusventilation, minimering af oliespild, turbolader med variabel geometri, som gør det muligt at ændre motorens turbo afhængigt af forholdene.

Læs mere om motoreffekt


Serviceikon

Ingen ændring af serviceintervallerne.

Euro 6 stiller store krav til både motorer og servicemedarbejdere. Men de strenge udstødnings- og emissionskrav medfører ikke ændringer af serviceintervallerne sammenlignet med tidligere lovkrav. Vedligeholdelseskravene for Volvo FL's Euro 6-motorer forbliver de samme.


I-Sync til Volvo FL

I-Sync. Det rigtige gear på det rigtige tidspunkt

Med Volvo FL's automatiske I-Sync-gearkasse med 6 gear (fås i to varianter både til D5K og D8K) vil du opleve en endnu nemmere måde at få tingene gjort på. I-Sync gør det muligt at skifte gear uden at bruge koblingspedal, hvilket gør bykørsel med de mange start og stop til en leg. Designet til distributionskørsel i byer og med optimeret chaufførkomfort.

Få mere at vide om I-Sync

Biodiesel

Skift til biodiesel?

D5K240 kan nu leveres fra fabrikken, så den er forberedt til at køre på 100 % biodiesel (B100) – og er certificeret til Euro 6. På den måde kan du reducere CO2-belastningen, samtidig med at du kan nyde godt af alle økonomiske nyskabelser på det marked, hvor du driver forretning.