Træd ind i din komfortzone

En chauffør, der har det godt, kører godt. Derfor er hver eneste del af interiøret på den nye Volvo FM udviklet med fokus på chaufføren. Fra indstigningstrinnet til køjen.

Du får en perfekt kørestilling og alle de moderne bekvemmeligheder, du kan ønske dig. Det er som at køre en personbil.

Hvad chaufførerne ønskede – læs interviewet med planlæggerne bag førerhuset

Udsyn med Volvo FM

Førerhus med udsigt.

Godt udsyn er altafgørende, når du kører i tæt trafik eller på trafikerede gader. På Volvo FM sidder førerhuset lavt på chassiset, og forruden er stor, hvilket giver fremragende udsyn.


Elektrisk tørreskab

Elektrisk tørreskab.

En hurtig måde at få tørret tøj, håndklæder og sko på. Kan placeres i overkøjen eller på førerhusvæggen. Energieffektiv, støjsvagt og let at klappe sammen ved opbevaring.


Nyt, moderne og ergonomisk instrumentpanel

Nyt, moderne og ergonomisk instrumentpanel

Det nye instrumentpanel med de bløde kurver ser ikke blot indbydende ud. Det er designet til en ergonomisk og komfortabel kørestilling, hvor alle knapper, instrumenter og opbevaringspladser er lige ved hånden.


Lydanlæg

Lyd med muligheder.

Uanset hvad du gerne vil lytte til, er lydanlægget klar til det. MP3, WMA eller m4a fra iTunes? Cd'er, USB-nøgle, iPod eller via AUX-indgangen? Alt er muligt. Se alle specifikationer.


Førerstolen

En attraktiv stilling.

Alle chauffører ved, hvor vigtig en god stol er. Stolen i den nye Volvo FM kan justeres 20 cm frem og tilbage samt 10 cm op og ned, og dens nye polstring er mere komfortabel end nogensinde før.


Dør på Volvo FM

En fryd for øjet.

Interiøret i Volvo FM har fået nyt design. Farverne og materialerne er omhyggeligt udvalgt til at skabe et afdæmpet og attraktivt chaufførmiljø. Der er tre interiørniveauer at vælge imellem: Robust, Dynamic og Progressive.


Indendørs opbevaring

Masser af opbevaringsmuligheder.

De store opbevaringsrum foran og under køjen suppleres af en række praktiske opbevaringsrum til mindre genstande. Der er også to nye lommer ved siden af køjen til blade og andre ejendele.


Ratknapper

Lige ved hånden.

Knapper til fartpiloten, lydsystemet, telefonen og oplysningerne i displayene sørger for, at du ikke behøver at slippe rattet. Som tilbehør kan du endda vælge et behageligt læderbetrukket rat.


Kabinebelysning

Avanceret belysning i førerhuset.

De energibesparende og kraftfulde lyskilder giver et godt lys i førerhuset. Alt lys styres let med tre forudindstillede trin eller med lysdæmperen. Ved kørsel i mørke kan du skifte til rødt lys for ikke at forstyrre dit nattesyn.


Elektronisk klimaanlæg, ECC

ECC – elektronisk klimaanlæg

Det elektroniske klimaanlæg sørger for, at du altid har et komfortabelt klima i førerhuset. Du skal bare indstille din foretrukne temperatur.


Sov godt.
Gå ikke på kompromis med din søvn, selv om du skal sove i førerhuset. Den nederste køje er 70 cm bred, har 16 cm pocket-fjedre og fås i tre forskellige hårdheder.

Holder støjen ude.
Volvos førerhuse er berømte for at være godt isolerede. Den nye Volvo FM er ingen undtagelse. Og takket være det nye motorophæng kommer der færre vibrationer i førerhuset. Alt i alt kan du lettere hvile ørerne.

Fremragende ratjusteringsmuligheder.
Rattet kan justeres 90 mm lodret og vippes 28 grader, så du kan finde din perfekte kørestilling. Indstillingen styres let med en fodpedal, og rattet kan let foldes til siden ved ind- og udstigning.

Rent vand hvor som helst.
Hvis du vil have frisk vand, behøver du ikke at skulle gå langt efter det. Det udvendige opbevaringsrum har en 7-liters tank med en hane.
Elektrisk parkeringsbremse.
Den elbetjente parkeringsbremse styres med en kontakt på instrumentpanelet, der er let at nå. Aktiveres automatisk, når tændingen slås fra og – med hjælp fra EBS – udløses automatisk, når lastvognen sættes i gang.

Elektronisk fjernbetjeningsnøgle.
Det er mere end en nøgle. Lås og lås op allerede på afstand. Tænd lygterne, så du kan komme trygt hen til førerhuset. Hvis du føler dig truet, kan du blot trykke på panikknappen for at sætte hornet i gang.

Hold øjnene på vejen.
Det nye, intuitive instrumentpanel har en masse avancerede funktioner, som gør det lettere at fokusere på det vigtigste. Få mere at vide om instrumentpanelet.

Plads til alkolås.
Alkohol hører ikke hjemme i trafikken. Derfor er alkolåsen så vigtig. Få den monteret i din Volvo FM fra fabrikken, og send et klart budskab til dine kunder om, hvor alvorligt du tager sikkerhed i trafikken.