Chassiset på Volvo FM

Udviklet til chauffører og opbyggere.

Alsidig og let at bygge på – to af de mest værdsatte detaljer på Volvo FM. Og det skyldes alt sammen chassiset, der er designet til hurtigt og nemt opbygningsarbejde.

Det er også chassisdynamikken, der giver lastvognen dens køreegenskaber. I den nye Volvo FM er de bedre end nogensinde.

Chassishøjde, ca.
  • X-lav (trækker): 810 mm
  • Lav: 850 mm
  • Med: 900 mm
  • Høj: 1000 mm
Akselafstande
  • Trækker: 2.850-4.100 mm
  • Langt chassis: 3.200-6.700 mm

Se alle chassisspecifikationer


Grænsefladen i Volvo Bodybuilder Instructions

Giv opbyggeren et forspring.

Volvo har altid været populær blandt opbyggere. Mange gennemtænkte funktioner, f.eks. opbyggerbeslag, forskellige overhængsafskæringer og Volvos instruktioner til opbyggere, sparer unødvendigt arbejde – og tid. På den nye Volvo FM har vi udvidet chassissortimentet for at gøre det endnu lettere at tilpasse lastvognen efter de krav, opbygningen stiller.

Få mere at vide om montering af opbygninger

Sådan sparer du tid og penge med fabriksforberedelser – med Johan Eknander

Køreegenskaber i verdensklasse

Fremragende køreegenskaber er standard.

Den nye Volvo FM er baseret på samme chassisplatform som den nye Volvo FH. Vi har foretaget store forbedringer af affjedringen og stabilisatorerne for at give lastvognen køreegenskaber i verdensklasse. Og med Volvo Dynamisk Styring (ekstraudstyr) kan du styre helt præcist og uden anstrengelser ved alle hastigheder.

Få mere at vide om Volvo Dynamisk Styring

Niklas Fröjd forklarer, hvordan den nye geometri giver køreegenskaber som på en personbil

Tandemakselløft

Hævet drivaksel – lavere brændstofforbrug. Lancering af tandemakselløft.

Konvertér din 8×4 til en 6×2. Eller din 6×4 til en 4×2. Volvo FM fås nu med det helt nye tandemakselløft – en revolutionerende ny funktion, der gør det muligt at deaktivere og hæve den bageste drivaksel ved aflæsning. På samme måde som med en løbeaksel forbedrer dette lastvognens venderadius markant og reducerer brændstofforbruget – med op til 4 %, når lastvognen kører uden læs.

Få mere at vide om tandemakselløft

Chassisopbygningen på Volvo FM set fra oven

Få en chassisopbygning efter dit hoved.

Vil du medbringe mest muligt brændstof? Eller stiller din opbygning nogle særlig drilske krav? Bare rolig. Chassisopbygningen på den nye Volvo FM giver dig flere muligheder end nogensinde, så du let kan finde en specifikation, som modsvarer dine krav.

Få mere at vide om chassisopbygningen

Volvo FM har tabt sig

Volvo FM har tabt sig.
Det giver bedre nyttelast og brændstoføkonomi.

Andre lastvogne vejer mere for at leve op til Euro 6. Vi er gået i den modsatte retning. Ved at optimere standardspecifikationerne for f.eks. vores 4×2-trækker har vi gjort lastvognen en del lettere. Faktisk vejer den nye Volvo FM 75 kg mindre end sin Euro 5-kompatible forgænger. Det betyder øget nyttelast og lavere brændstofforbrug.

Se, hvordan et vægttab på 75 kg kan øge nyttelasten
med 225 kg

Forakseltryk på 10 ton

Øget akseltryk.
Øget rentabilitet.

Hvis du er til tunge opgaver, har vi gode nyheder til dig. Den nye Volvo FM er bygget til endnu højere akseltryk. Nu kan bladaffjedringen foran for eksempel klare belastninger på op til 10 ton på en enkelt aksel og 20 ton på dobbelte foraksler. Det øger rentabiliteten og gør det lettere at håndtere tungt eller ujævnt fordelt gods.

Ingeniørerne forklarer, hvordan stærkere aksler kan øge indtjeningen

10x4

Fem aksler direkte fra fabrikken.
Undgå eftermontering.

Vi kan nu tilbyde lastvogne med fem aksler direkte fra fabrikken. Der er adskillige fordele i sammenligning med at skulle eftermontere en aksel. Du får leveret lastvognen som fuldt ud helbilsgodkendt. Du får den leveret hurtigere og undgår dyrt ombygningsarbejde Du får også fuld garanti og Volvo-eftermarkedssupport, hvilket giver lavere driftsomkostninger i det lange løb.

Få mere at vide om lastvogne med fem aksler