Uanset hvad du skal bruge plads til, er der masser.

Mere plads til brændstof

Mere plads til brændstof ...

Jo mere brændstof du kan medbringe, jo sjældnere skal du tanke. Vi har flyttet om på tingene på den nye Volvo FM, så der er endnu bedre plads til brændstof. Der fås mange forskellige tankstørrelser, og de kan tilføjes i forskellige kombinationer, så du kan medbringe den maksimalt tilladte mængde brændstof.

Opbygning på Volvo FM

… eller komplekse opbygninger

Visse opgaver stiller meget specifikke krav til chassisopbygningen. På den nye Volvo FM kan en del af chassisudstyret flyttes, så der er bedre plads til opbygningen. Det er en fleksibilitet, det er svært at slå.

Læs historien om fleksibiliteten og bundlinjen

Detaljer ved chassisopbygningen

A. Batterikassen.

Vi har flyttet batterikassen 300 mm for at give plads til omkring 100-120 ekstra liter brændstof. Men det er ikke det hele. Den kan også monteres bagi, så den er helt af vejen (på trækkere med luftaffjedring). Det giver plads til yderligere 300 liter brændstof og letter opbygningsarbejdet.

B. AdBlue-tanken.

På trækkere kan der monteres en ny AdBlue-tank på 50 liter bag førerhuset (øverst på rammen), så der frigøres plads på chassisets side.

C. Brændstoftankene.

Hvis du er lige som alle andre, vil du sikkert helst tanke så billigt og så sjældent som muligt. Derfor kan Volvo FM udstyres med et stort udvalg af brændstoftanke med forskellig størrelse, placering, højde, volumen og materiale. Størrelserne går fra 150 til 900 liter, og de kan kombineres på mange måder for at maksimere brændstofkapaciteten.

D. APM (Air Production Modulator).

På trækkere er styreenheden til kompressoren nu flyttet til mellem chassisvangerne for at skabe mere plads til chassismonteret udstyr eller brændstoftanke.

E. Lufttankene.

Afhængigt af lastvognens specifikation kan lufttankene monteres mange forskellige steder. Det giver endnu større fleksibilitet.

F. En tom chassisside.

Hvis opbygningen kræver det, er det ofte muligt at specificere Volvo FM med alt udstyr i én side, så opbyggeren får den anden side for sig selv.

Chassis på Volvo FM 4x2-trækker set fra oven
Chassis på Volvo FM 6x2 langt chassis set fra oven