Den nye Volvo FM på farten

I-Shift. Glem alt om gearkassen. Bare kør.

I-Shift-gearvælger

Giver dig ro i sindet.
Og du kan lade foden hvile.

Det er en fornøjelse at køre med I-Shift. Uden koblingspedalen kan du roligt læne dig tilbage og koncentrere dig om de andre to pedaler. I-Shift anvender den indbyggede intelligens til altid hurtigt og automatisk at vælge det rigtige gear. Og softwaren giver mulighed for gearskift, som selv ikke den dygtigste chauffør kan hamle op med. Hvis du gerne vil have en finger med i spillet, kan du dog stadig det. Med knapperne på gearvælgeren kan du skifte gear manuelt.

I-Shift-kontakter på instrumentpanelet

En uventet mulighed.
I-Shift uden gearstang.

Hvis du er vant til at køre med I-Shift, har du sikkert bemærket, at du faktisk ikke bruger gearvælgeren ret meget. Derfor kan du på den nye Volvo FM blive helt fri for den og i stedet få fire kontakter på instrumentpanelet (som naturligvis stadig er lette at nå). Det frigør dyrebar plads og gør det lidt lettere at bevæge sig rundt i førerhuset.

Spar brændstof med I-Shift

Lad I-Shift spare på brændstoffet for dig.
Pengene vil begynde at trille ind med det samme.

I-Shift er udviklet til at spare brændstof. For det første er de interne energitab lave – faktisk lavere end i manuelle gearkasser. Men det er elektronikken, der gør den virkelige forskel. Når du kører i programmet Økonomi, times hvert eneste gearskift helt præcist, så motoren kan arbejde i det mest effektive omdrejningsområde.

Og så er der I-Roll. Det er en enestående funktion, der bruges ved kørsel ned ad bakke, hvor motoren automatisk frakobles for at udnytte lastvognens momentum i stedet for at bruge brændstof. Og resultatet? Op til 2 % lavere brændstofforbrug. Er det ikke nok for dig? Tilføj I-See.

Få mere at vide om I-See.

Sådan fungerer I-Shift

Sådan fungerer det.

Det kan virke mærkeligt. Under overfladen på I-Shift – indbegrebet af en moderne gearkasse – gemmer der sig en gammeldags, usynkroniseret manuel gearkasse. (Derfor det kompakte design og de lave interne tab). Men I-Shift handler naturligvis om meget mere end det. Hemmeligheden ligger i den intelligente elektroniske styreenhed. Den styrer det pneumatiske system, som håndterer koblingen og gearskiftene. Den modtager hele tiden oplysninger om lastvognens hastighed, acceleration, vægt, vejens hældning, momentkrav og meget mere og kan dermed udføre alle gearskift med ekstrem præcision. Den har også en tæt kommunikation med motoren, som justerer omdrejningerne og motorbremseeffekten, hvilket giver hurtige og komfortable gearskift.

I-Shift-sortiment, Volvo FM.

Type Højeste gear Motormoment Aksel-/bogietryk (ton)
AT2412E Direkte 2.400 Nm 44 t
AT2612E Direkte 2.600 Nm 60 t
ATO2612E Overgear 2.600 Nm 60 t


Hvordan vil du have dit I-Shift?

Softwaren gør det muligt at skræddersy I-Shift til dine kørselsforhold


I-Shift-software – Distributions- og anlægskørsel I-Shift-software – Økonomi
Distributions- og anlægskørsel

Skræddersyr gearkassens arbejde i forbindelse med distributions- og anlægsopgaver. Funktioner omfatter hjælp til chaufføren ved start og manøvrering i smalle gader.


Økonomi

Omfatter intelligente funktioner, der minimerer brændstofforbruget. Dette gør denne programpakke særligt velegnet til langturstransport.


I-Shift-software – I-See I-Shift-software – Blokvognstransport
I-See

Tilføjer I-See, inklusive I-Cruise, i pakken Økonomi, så der opnås endnu større brændstofbesparelser.

Se pakkernes fulde indhold

Blokvognstransport

Optimerer I-Shift til høj vogntogsvægt (>85 ton).