Volvo FMX

Volvo FMX – en moderne anlægslastvogn spækket med nyskabende løsninger og banebrydende funktioner.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 eller 10×6

D11 eller D13 (330 til 540 hk)

Et chassis skræddersyet til barske forhold.

Den nye Volvo FMX er udviklet med ét eneste formål – at være den ultimative anlægslastvogn. Derfor har vi udviklet dens chassis til at kunne tackle de mest krævende kørselsforhold og de tungeste læs – år efter år.

Men anlægslastvogne handler ikke kun om tung last og ekstremt terræn. Det er grunden til, at Volvo FMX er udstyret med et stort udvalg af smarte chassisfunktioner såsom tridem, Automatic Traction Control og luftaffjedring, så du får en fantastisk brændstoføkonomi og den bedste kørselskomfort.

Chassishøjde, ca.

  • Medium 900 mm
  • Høj: 1000 mm
  • X-høj: 1200 mm
  • XX-høj: 1240 mm

Akselafstande

  • Trækker: 3.000-4.100 mm
  • Langt chassis: 3.200-6.700 mm

Se alle chassisspecifikationerVolvo FMX – luftaffjedring bag

Luftaffjedring bag. Nu også til firhjulstræk.

De fleste anlægslastvogne kører uden last mindst halvdelen af tiden. Normalt er dette en ubehageligt bumpende tur med masser af vibrationer gennem chassiset. Men sådan er det ikke med luftaffjedring. Den giver en jævn og komfortabel kørsel – og det sparer chaufføren, lastvognen og lasten for unødvendig belastning. Vores luftaffjedring er specielt udviklet til anlægslastvogne og fås nu også til 4×4-, 6×6-, 8×6- og 10×6-konfigurationer.

Få mere at vide om luftaffjedring til anlægskørsel.

Læs historien om den nye luftaffjedring

Ny trækkende foraksel til Volvo FMX

Trækkende foraksel. Men kun når du har brug for det.

Hvis du kører i et ekstremt terræn, har du sandsynligvis brug for en lastvogn med trækkende foraksel eller firhjulstræk. Automatic Traction Control (ATC) er en revolutionerende ny funktion, der automatisk aktiverer forakslen, men kun når der er behov for det. Du har altid den trækkraft, du skal bruge for at undgå at sidde fast. Men vigtigst af alt er det, at når det ikke er aktiveret, sparer det op til 2 % brændstof i sammenligning med en permanent aktiveret foraksel. ACT leveres som standard til 4×4-, 6×6-, 8×6- og 10×6-konfigurationer.

Få mere at vide om Automatisk Traction Control.

Læs historien om chaufførens nye, trækkende foraksel

Tandemakselløft

Hævet drivaksel – lavere brændstofforbrug.
Lancering af tandemakselløft.

Konvertér din 8×4 til en 6×2. Eller din 6×4 til en 4×2. Volvo FMX fås nu med det helt nye tandemakselløft – en revolutionerende ny funktion, der gør det muligt at deaktivere og hæve den bageste drivaksel ved aflæsning. På samme måde som med en løbeaksel forbedrer dette lastvognens venderadius markant og reducerer brændstofforbruget – med op til 4 %, når lastvognen kører uden læs

Få mere at vide om tandemakselløft

Øget forakseltryk

Et ekstra ton eller to på forakslerne. Hver cyklus.

Hvis du vil være produktiv, er der ikke mange ting, der er lige så vigtige som lastkapaciteten, og hvert ekstra ton, du kan transportere, kan direkte betyde en større fortjeneste. Især hvis du kører i et lukket område, hvor det er tilladt at læsse lastvognen til dens tekniske grænse. Vi har nu øget lastkapaciteten for forhjulsaffjedringen fra 18 til 20 ton for dobbelte foraksler. Og den trækkende foraksel kan nu klare belastninger på op til 10 ton.

Volvo FMX – flere styrbare aksler

Tridem.
Skarpere venderadius, bedre brændstoføkonomi.

I sammenligning med dobbelte foraksler, som er det mest almindelige til anlægslastvogne, giver tridem-bogien lastvognen en betydeligt skarpere venderadius. Vælg mellem en løbeaksel og en pusher-aksel (eller få begge, på en 8×2). Begge er hydraulisk styret og kan hæves, når der køres uden læs, hvilket sparer brændstof og forhindrer unødvendigt dækslid. Tridem-bogien er godkendt til last op til 36 ton, hvilket giver mulighed for en maksimal totalvægt på op til 56 ton på en 10×4.

Få mere at vide om fordelene ved tridem

Produktchef Peter Frleta fortæller om, hvordan man sparer tid og penge med Tridem

Volvo FMX med fem aksler

Fire aksler direkte fra fabrikken.
Undgå eftermontering.

Vi kan nu tilbyde lastvogne med fem aksler direkte fra fabrikken. Der er adskillige fordele i sammenligning med at skulle eftermontere en aksel. Du får leveret lastvognen som fuldt ud helbilsgodkendt. Du får den leveret hurtigere og undgår dyrt ombygningsarbejde Du får også fuld garanti og Volvo-eftermarkedssupport, hvilket giver lavere driftsomkostninger i det lange løb. Vælg mellem en 10×4 og en 10×6 (med trækkende foraksel).

Få mere at vide om lastvogne med fem aksler

EBS til tromlebremser

EBS. Nu også til tromlebremser.

Med den seneste tilføjelse til vores bremseprogram betyder valget af tromlebremser ikke, at du er nødt til at gå på kompromis med bremserne. De elektronisk styrede bremser (EBS) giver en lang række store fordele i sammenligning med et konventionelt system, hvilket sikrer en markant bedre reaktion og ydelse, og så er de lette at dosere. Du får desuden adgang til et stort udvalg af nyttige funktioner såsom Brake Blending (hvor tillægsbremserne understøtter driftsbremserne), Bakkestartshjælp og Launch Control (hvor bremserne samarbejder med I-Shift). EBS fås til et udvalgt antal akselkonfigurationer og chassishøjder.

Fleksibel chassiskonstruktion

Volvo FMX – trækkerens chassislayout

Batterikasse (BBOX-L)
Den er flyttet 300 mm frem i forhold til tidligere design. På trækkere er der en brændstofkapacitet på 100-120 liter mere.

Batterikasse (BBOX-EF)
Kan vælges som ekstraudstyr til trækkere placeret bagtil mellem chassisvangerne.

AdBlue-tank
På trækkere kan en AdBlue-tank på 50 liter monteres øverst på rammen bag førerhuset, så der er plads til mere brændstof (ADTP-BC).

APM
APM (Air Production Modulator) er på trækkere placeret mellem chassisvangerne for at skabe mere plads til chassismonteret udstyr såsom brændstoftanke.


Volvo FMX – chassislayout, langt chassis

Fri rammeplads

Chassispakningen kan flyttes bagud for at give plads til kranben eller andet udstyr. (FAA10; ca. 500 mm), (FAA20; ca. 600 mm).

Hulrække i ramme til opbygger
Den øverste hulrække er reserveret til opbyggeren. Alle beslag i den øverste hulrække har en forkrøbning og et 8 mm afstandsstykke. Der er ikke brugt nitter i den øverste hulrække.

Klargøring til kran
Der kan monteres kranplader på chassiset fra fabrikken.

Baghjulsaffjedring og kort bagende
Overhænget bag kan være kortere takket være en nydesignet krængningsstabilisator, der er monteret længe fremme. Det er en fordel, når lastvognen skal bruges til anlægsopgaver, og det forbedrer kørsel på asfaltbelagte overflader og brug af veksellad.