Volvo FMX

Volvo FMX – en moderne anlægslastvogn spækket med nyskabende løsninger og banebrydende funktioner.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4 eller 8×6

D11 eller D13 (330 til 540 hk)

Et chassis skræddersyet til barske forhold.

Den nye Volvo FMX er udviklet med ét eneste formål – at være den bedste og mest velegnede lastvogn til anlægstransport. Derfor har vi udviklet dens chassis og hjulophæng til virkelig at kunne tackle de barske kørselsforhold i grusgraven. Her er nogle eksempler.

Chassishøjde, ca.

  • Medium 900 mm
  • Høj: 1000 mm
  • X-høj: 1200 mm
  • XX-høj: 1240 mm

Akselafstande

  • Trækker: 3.000-4.100 mm
  • Langt chassis: 3.200-6.700 mm

Se alle chassisspecifikationerVolvo FMX – luftaffjedring bag

Luftaffjedring bag.

Luftaffjedringen på baghjulene er udviklet specifikt til anlægskørsel. Den gør det muligt at justere akseltrykfordelingen. Den giver minimale vibrationer i lastvognen og dermed højere gennemsnitshastigheder uden at beskadige lastvognen.

Få mere at vide om GRAS-G2-luftaffjedringen.

Læs historien om den nye luftaffjedring

Ny trækkende foraksel til Volvo FMX

Træk på alle aksler.

Hvis du vil være sikker på at kunne trække dig ud af mudderet, er 4×4 eller 6×6 den rette konfiguration. Sammen med 8×6 med trækkende foraksel, som nu er en standardmodel fra Volvo.

Den nye trækkende foraksel er placeret i samme position som den ikke-trækkende aksel, 100 mm længere fremme, hvilket betyder, at tilkørselsvinklen er yderst praktisk og nyttig.

Få mere at vide om træk på alle aksler og den trækkende foraksel.

Læs historien om chaufførens nye, trækkende foraksel

Volvo FMX – flere styrbare aksler

Flere styrbare aksler.

Skal du køre med tunge laster på snoede grusveje? Så kan flere styrbare aksler meget vel være løsningen. Vores 8×4 tridem med enkelt foraksel og styrbar løbeaksel har en utroligt lille vendediameter, og vores 8×4 med to foraksler er velegnet til opbygninger med kran eller betonblander.

Få mere at vide om flere styrbare aksler

Produktchef Peter Frleta fortæller om, hvordan man sparer tid og penge med Tridem

Fleksibel chassiskonstruktion

Volvo FMX – trækkerens chassislayout

Batterikasse (BBOX-L)
Den er flyttet 300 mm frem i forhold til tidligere design. På trækkere er der en brændstofkapacitet på 100-120 liter mere.

Batterikasse (BBOX-EF)
Kan vælges som ekstraudstyr til trækkere placeret bagtil mellem chassisvangerne.

AdBlue-tank
På trækkere kan en AdBlue-tank på 50 liter monteres øverst på rammen bag førerhuset, så der er plads til mere brændstof (ADTP-BC).

APM
APM (Air Production Modulator) er på trækkere placeret mellem chassisvangerne for at skabe mere plads til chassismonteret udstyr såsom brændstoftanke.


Volvo FMX – chassislayout, langt chassis

Fri rammeplads

Chassispakningen kan flyttes bagud for at give plads til kranben eller andet udstyr. (FAA10; ca. 500 mm), (FAA20; ca. 600 mm).

Hulrække i ramme til opbygger
Den øverste hulrække er reserveret til opbyggeren. Alle beslag i den øverste hulrække har en forkrøbning og et 8 mm afstandsstykke. Der er ikke brugt nitter i den øverste hulrække.

Klargøring til kran
Der kan monteres kranplader på chassiset fra fabrikken.

Baghjulsaffjedring og kort bagende
Overhænget bag kan være kortere takket være en nydesignet krængningsstabilisator, der er monteret længe fremme. Det er en fordel, når lastvognen skal bruges til anlægsopgaver, og det forbedrer kørsel på asfaltbelagte overflader og brug af veksellad.