Volvo FMX

Volvo FMX – en moderne anlægslastvogn spækket med nyskabende løsninger og banebrydende funktioner.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 eller 10×6

D11 eller D13 (330 til 540 hk)
Chaufførassistent til Volvo FMX

Selv den bedste chauffør kan få brug for
lidt ekstra hjælp undervejs.

Anlægskørsel betyder ofte, at du skiftevis kører i en grusgrav og på offentlige veje. Det kan være vanskeligt at passe ind i trafikken på offentlige veje, og i grusgraven står du over for helt andre udfordringer. Men du kan få hjælp af vores chaufførsupportsystemer.


ESP-vogntogsbremse.

I bestemte situationer, såsom når der drejes eller køres ned ad bakke på glat vej, er der en risiko for, at anhængeren indhenter lastvognen og skaber en farlig foldeknivseffekt. ESP-vogntogsbremserne er en ny Volvo-funktion, der er udviklet til at forhindre dette. Med sikkerhedsopbremsning holdes vogntoget udstrakt, og faren reduceres. Systemet kan aktiveres automatisk i farlige situationer ved hastigheder op til 50 km/t.  ESP-vogntogsbremsen fås nu til langt chassis samt til trækkere.

Opmærksomhedsassistent.

Opmærksomhedsassistent er et intelligent sikkerhedssystem, som følger din kørselsadfærd. Hvis den registrerer unormal kørselsadfærd, som kan tyde på træthed, lyder et signal, og der vises en besked i displayet om, at det er tid til at tage en pause.

Nødbremselys.

Hvis du hugger bremserne i, blinker bremselysene hurtigt for at advare køretøjerne bag dig. En nem metode til at undgå påkørsel bagfra, som ellers kan føre til alvorlige harmonikasammenstød og medføre livstruende kvæstelser.

Intelligent fartpilot med advarselssystem mod kollision.

Følg ubesværet trafikken. Den radarbaserede intelligente fartpilot (ACC) opretholder en sikker afstand til det forankørende køretøj ved hjælp af kontrol af speederen og alle tilgængelige bremser. Hvis der er risiko for sammenstød, vises der et advarselslys på forruden.

Vognbaneassistent.

Den blinde vinkel i passagersiden kan nemt skjule andre trafikanter. Vognbaneassistenten er udstyret med en radar, der kontrollerer dette område, når du aktiverer blinklyset. Hvis der ikke er fri bane, får du besked af en lyd og et blinkende ikon ved siden af spejlet.

Elektronisk stabilitetsprogram.

Det elektroniske stabilitetsprogram (ESP) aktiverer bremserne individuelt for hvert enkelt hjul. Det stabiliserer hele vogntoget og minimerer dermed risikoen for foldeknivseffekter, at lastvognen vælter, eller at anhængeren svinger ud. ESP fås både til trækkere og lange chassiser.


Aktiv sikkerhedspakke

ACC med advarselssystem mod frontalkollision og nødbremse
Vognbaneassistent
Opmærksomhedsassistent