Volvo FMX

Volvo FMX – en moderne anlægslastvogn spækket med nyskabende løsninger og banebrydende funktioner.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 eller 10×6

D11 eller D13 (330 til 540 hk)
Volvo FMX med I-Shift

I-Shift. Intelligens med endnu flere muskler

Kørsel uden stress, fantastisk brændstoføkonomi og lettere manøvrering takket være en række intelligente softwarefunktioner for gearskifte. Den automatiske I-Shift-gearkasse er en ren fornøjelse at køre i. Det fås nu endelig til de mest udfordrende kørselsmiljøer.


I-Shift også til AWD

Giver dig ro i sindet.
Og du kan lade foden hvile.

Det er en fornøjelse at køre med I-Shift. Uden koblingspedalen kan du roligt læne dig tilbage og koncentrere dig om de andre to pedaler. I-Shift anvender den indbyggede intelligens til altid hurtigt og automatisk at vælge det rigtige gear. Og softwaren giver mulighed for gearskifte, som selv ikke den dygtigste chauffør kan hamle op med. Hvis du gerne vil have en finger med i spillet, kan du dog stadig det. Med knapperne på gearvælgeren kan du skifte gear manuelt.

Nu fås I-Shift også til AWD-lastvogne.

Læs artiklen, hvor Astrid Drewsen fortæller om de voksende I-Shift-muligheder

Lad I-Shift spare på brændstoffet for dig

Lad I-Shift spare på brændstoffet for dig.
Pengene vil begynde at trille ind med det samme.

I-Shift er udviklet til at spare brændstof. For det første er de interne tab lave – faktisk lavere end i manuelle gearkasser. Men det er elektronikken, der gør den virkelige forskel.

Når du kører i programmet Økonomi, times hvert eneste gearskift helt præcist, så motoren kan arbejde i det mest effektive omdrejningsområde. Og så er der I-Roll. Det er en enestående funktion, der bruges ved kørsel ned ad bakke, hvor motoren automatisk deaktiveres for at udnytte lastvognens momentum i stedet for at bruge brændstof. Og resultatet? Op til 2 % lavere brændstofforbrug.

I-Shift til krævende anvendelsesformål

Det forstærkede I-Shift.
Til krævende anvendelsesformål.

Hvis du kører under ekstremt krævende forhold, vil du værdsætte det forstærkede I-Shift. Det er designet specifikt til miljøer, hvor man jævnligt kører op eller ned ad hældninger på over 10 % eller kører i ekstremt krævende terræn. Der er ganske enkelt færre grunde end nogensinde til at vælge en manuel gearkasse eller det automatiske Powertronic.

Mere driftstid

Mere driftstid.

Det er under kørslen, at du tjener penge. Det er soleklart. Derfor har vi foretaget en række ændringer, der øger lastvognens driftstid. Vi har forlænget olieaftapningsintervallerne for både I-Shift og de manuelle gearkasser til 450.000 km. For I-Shift har vi også forlænget koblingens levetid og forbedret Guided Diagnostics.

Sådan fungerer I-Shift

Sådan fungerer det.

Det kan virke mærkeligt. Under overfladen på I-Shift – indbegrebet af en moderne gearkasse – gemmer der sig en gammeldags, usynkroniseret manuel gearkasse. (Derfor det kompakte design og de lave interne tab). Men I-Shift gemmer naturligvis på meget mere end det. Hemmeligheden ligger i den intelligente elektroniske styreenhed. Det styrer det pneumatiske system, som håndterer koblingen og gearskiftene. Det modtager hele tiden oplysninger om lastvognens hastighed, acceleration, vægt, vejens hældning, momentkrav og meget mere og kan dermed udføre alle gearskift med ekstrem præcision. Det har også en tæt kommunikation med motoren, som til gengæld justerer omdrejningerne og motorbremseeffekten, hvilket giver hurtige og komfortable gearskift.

I-Shift-området

Type Højeste gear Motormoment Godkendt totalvægt
AT2412E Direkte 2400 Nm 44 t
AT2612E Direkte 2.600 Nm 60 t
ATO2612E Overgear 2.600 Nm 60 t

Hvordan vil du have dit I-Shift?

Softwaren gør det muligt at skræddersy I-Shift til dine kørselsforhold.


I-Shift-software – Distributions- og anlægstransport I-Shift-software – Økonomi

Distributions- og anlægskørsel (TP-DICON)

Økonomi (TP-FUEC)

Skræddersyr gearkassens arbejde i forbindelse med distributions- og anlægsopgaver. Funktioner omfatter hjælp til chaufføren ved start og manøvrering i smalle gader. Omfatter intelligente funktioner, der minimerer brændstofforbruget. Dette gør denne programpakke særligt velegnet til langturstransport.

I-Shift-software – I-See

I-Shift-software – Blokvognstransport

Økonomi med I-See (TP-FUEC3)

Blokvognstransport (TP-HD)

Tilføjer I-See, inklusive I-Cruise, i pakken for Langturskørsel og brændstoføkonomi, så der opnås endnu større brændstofbesparelser. Optimerer I-Shift til høj vogntogsvægt.
     
 

Blokvognstransport med I-See

   

Blokvognstransport med I-See

   
Tilføjer I-See, inklusive I-Cruise, i pakken Blokvognstransport, så der opnås endnu større brændstofbesparelser.     

I-Shift-softwarepakker

Funktioner TP-BAS TP-DICON TP-FUEC TP-FUEC3 TP-HD TP-HD3* 
Basisgearskiftefunktion ● 
Performance-gearskifte ● 
Justering af basisgearskiftefunktion ● 
Gearkasseolietermometer ● 
Optimeret gearvalgsstrategi ● 
Launch Control ● 
I-Roll ● 
Intelligent fartpilot ● 
I-See, inklusive I-Cruise ● 
Blokvognsstyring ● 
 
 
Ekstraudstyr  
Forbedrede kraftudtagsfunktioner ● 
Justering af optimeret gearskiftefunktion inklusive kickdown ● 
Udvidet ydelse – dårlige veje ● 
* Fås kun til AT2612E.