Volvo FMX

Volvo FMX – en moderne anlægslastvogn spækket med nyskabende løsninger og banebrydende funktioner.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 eller 10×6

D11 eller D13 (330 til 540 hk)
Volvo FMX-front

Hvordan kan en kofanger påvirke driftstiden?

På trange, dunkle steder i en mine eller grusgrav er det let at støde ind i noget og beskadige lastvognen. Forlygterne skal derfor beskyttes. Intet må kunne beskadige bundkarret. Kofangerne skal kunne holde til en hårdhændet behandling. Og hvis der sker noget, bør det ikke være nødvendigt at køre lastvognen på værksted. Man skal kunne køre videre, som om intet var sket, for driftstid er altafgørende.

  Læs historien om, hvor robust den er blevet

Volvos interiørdesigner afslører, hvorfor interiøret ser ud, som det gør


The sturdy bumper

Den robuste kofanger.

Den er lavet af stål i tre dele, og boltene er synlige og lette at løsne. Derfor går det som en leg at udskifte den beskadigede del. Så hvis du kører ind i en grusbunke, er det ikke noget særligt. Måske kan du ikke engang se skader på kofangeren. Det skyldes, at stålkofangeren også er beklædt med et tykt lag polypropylen, som vender tilbage til sin oprindelige form, hvis det beskadiges.

Volvo FMX – frontunderkøringsbeskyttelse

Frontunderkøringsværnet.

Hele den nedre del af fronten er fremstillet i ét stykke. Samtlige dele hænger sammen, hvilket gør konstruktionen meget robust, men også eftergivende ved sammenstød med en bil. Hos Volvo har vi testet denne lastvogn med en brutalitet, du aldrig kommer i nærheden af. Og derfor er vi nu sikre på, at denne front er branchens mest robuste.

Volvo FMX – bundplade

Bundpladen.

Beskyttelsespladen under motoren bærer sit navn med rette. Den er 3 mm tyk og beskytter ikke bare bundkarret, men også slangerne og køleren. Alt, hvad der kan gå i stykker under terrænkørsel, er beskyttet – også når du bakker.

Der er også en anden fordel ved bundpladen: Hvis du kører i meget støvede omgivelser, hvirvles der mindre støv op under lastvognen.