Volvo FMX

Volvo FMX – en moderne anlægslastvogn spækket med nyskabende løsninger og banebrydende funktioner.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 eller 10×6

D11 eller D13 (330 til 540 hk)

En stram mave. I hvert fald på lastvognen.

I sammenligning med traditionel bladaffjedring har luftaffjedring mange fordele. Det giver en mere jævn kørsel uanset kørselsforholdene – hvilket er mindre belastende for lastvognen, lasten og vigtigst af alt chaufføren. Vi tilbyder luftaffjedring bagtil, der er specielt udviklet til anlægslastvogne, giver en stor frihøjde (mindst 300 mm) og er robust nok til at håndtere et krævende terræn.

Det fås nu også til lastvogne med en trækkende foraksel (4×4, 6×6, 8×6 og 10×6) til selv de mest krævende kørselsforhold.

Se, hvad den specialdesignede luftaffjedring er fremstillet til


Luftaffjedringen GRAS-G2 med stor frihøjde


Optimeret bagakseltryk

Bedre trækkraft og gennemsnitshastighed

Det optimerede bagakseltryk på alle aksler betyder bedre trækkraft takket være luftaffjedringen. Chaufføren kan justere akseltrykfordelingen for at forbedre trækkraften efter behov. Luftaffjedringen betyder færre vibrationer i lastvognen og bedre kørselskomfort, især ved kørsel uden last. Det bidrager også til en højere gennemsnitshastighed.

Til trækkende foraksel

Til de mest krævende kørselsforhold

Indtil fornylig ville det normalt være nødvendigt at vælge bladaffjedring, hvis man skulle køre i meget krævende terræn. Men sådan er det ikke længere. Vores luftaffjedring fås nu også til konfigurationer med firhjulstræk (4×4 og 6×6) samt andre lastvogne med en trækkende foraksel (8×6 and 10×6).

Stabilisator i midten af bogien

Stabilisator i midten af bogien

Krængningsstabilisatorens position giver færre torsionskræfter på chassiset samt bedre rulnings- og tipningsstabilitet. Den bidrager også til den store frihøjde.

Luftbælge over akslen

Luftbælge monteret over akslen

Luftbælgene er bedre beskyttet, og deres nye placering bidrager til den store frihøjde. Lige som alle de øvrige komponenter.

Luftaffjedring inden for bagdækkenes radius

Luftaffjedring

Luftaffjedringen giver fremragende kørselskomfort og gør det muligt at variere frihøjden. Der er ingen ophængskomponenter uden for dækkenes radius (med dæk af typen 315/80R22.5). Det gør det lettere at tilpasse chassiset til opgaver som asfaltlæggere eller tippelad.


Tilgængelige konfigurationer

Type Aksler Aksel-/bogietryk Reduktion Løbe- og pusheraksler
Solo
RAD-G2 4×2, 4×4 13 t Enkelt/nav
Tandem
RADD-G2 6×4, 6×6, 8×4, 8×6 21/23/26 t Enkelt/nav
Tridem
RADDT-G2 8×4, 10×4, 10×6 27/33/36 t Enkelt/nav Løbeaksel (styret)