Volvo FMX

Volvo FMX – en moderne anlægslastvogn spækket med nyskabende løsninger og banebrydende funktioner.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 eller 10×6

D11 eller D13 (330 til 540 hk)
"Jo mere du bruger den, desto bedre ser den ud."

Den nye Volvo FMX ser langt mere hårdfør ud, fordi selve lastvognen er blevet meget mere hårdfør. Man kan sige, at designet er hudløst ærligt – lastvognen viser dig fuldstændigt, hvad den er: et ekstremt robust og holdbart stykke udstyr.

Asok George er ansvarlig for eksteriørt design hos Volvo Trucks. Han har en evne til at fortolke Volvos varemærke visuelt.

"Volvo FMX er en anlægslastvogn, der signalerer styrke og robusthed på Volvos let genkendelige facon. Den udstråler, at den hører hjemme i et stenbrud eller en mine. Men designet er også sofistikeret – den ville også passe ind i en lufthavn eller i storbyen. Det er den charmerende sejhed, der gør den tro mod varemærket".

Vi har fjernet alt, der ikke tilfører værdi

Hvordan er den ærlig?

"Alle de velkendte FMX-elementer er der stadig – de er blot blevet udvidet og forbedret. Kængurugitteret er stærkere og større, og det samme gælder hjørnekofangerne, som nu har de samme udvendige bolte, der er nemme at udskifte. Den midterste bugseringsanordning er ikke længere dækket af plastikpaneler, og de nye forlygter er placeret højere oppe, hvor der er mindre risiko for, at de bliver beskadiget."

Volvo FMX – hjørnekofanger

De skal forstørres, ikke skjules

De bolte, der sidder udvendigt, er blevet større i det nye design. Dette underbygger filosofien om at tilføre værdi til funktionalitet. Hvis en af de robuste hjørnekofangere eller et af panelerne på opbygningen skal udskiftes, kan dette gøres hurtigt og nemt. Blandt andre synlige ændringer er et større jernmærke og en formstøbt skråstreg. Men hvordan kommer alt dette til udtryk, når lastvognen er i aktion?

Skabt til arbejde

"De personer, der kører Volvo FMX, er professionelle. De sætter pris på de detaljer, der hjælper dem i det daglige arbejde. Det robuste design hjælper dem med at udføre et bedre stykke arbejde med færre forsinkelser. Det kan ikke undgås, at lastvognen får skrammer og bliver beskidt i forbindelse med arbejdet. Men jeg mener, at det bare gør den endnu mere tiltrækkende. Ligesom med et par cowboybukser, så fungerer det sådan, at jo mere du bruger den, desto bedre ser den ud".

Asok George

Op i højderne

Lastvognen gør et kraftfuldt indtryk, når du ser den i virkeligheden. Den nederste del af fronten på førerhuset er rent faktisk 40 millimeter højere, og den forreste bundplade fremhæver den øgede frihøjde. De nye forlygter har de karakteristiske V-formede LED-lamper ligesom resten af den nye Volvo-familie, men i en unik og mere kompakt udgave.

Afsluttende bemærkning

Vi skal til at forlade Asok George, som dog har en sidste bemærkning.

"Med den første FMX skabte vi et stilikon inden for anlægsbranchen. Nu blot tre år senere hæver vi endnu en gang standarden. Vi sætter endnu en gang vores præg på udviklingen."

Se nærmere på en rigtig anlægslastvogn her

1
Design