Volvo FMX

Volvo FMX – en moderne anlægslastvogn spækket med nyskabende løsninger og banebrydende funktioner.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4 eller 8×6

D11 eller D13 (330 til 540 hk)
Volvo FMX I-Shift
Giv en stor hånd til træk på alle aksler med I-Shift

Indtil nu har man skulle vælge mellem manuel og automatisk Powertronic, når man bestilte en Volvo FMX med en trækkende foraksel. Men efter de seneste ændringer fås I-Shift til alle lastvogne med trækkende foraksler.

Ændringerne af I-Shift giver kunderne mulighed for at bestille en 4×4, 6×6 eller 8×6 med Volvos automatiske I-Shift-gearkasse. Med den kan de altid vælge mellem manuelt og automatisk gearskift. Den intelligente gearkasse blev kompatibel med trækkende foraksler efter nogle mindre justeringer. Astrid Drewsen er produktchef og har ansvaret for det udvidede tilbud, der omfatter både D11- og D13-drivlinerne.

Når der er en risiko for at sidde fast

Derfor er der brug for det

"Det betyder, at Volvo FMX kan klare et barsk og bakket terræn med samme komfort og brændstofeffektivitet med vores mest populære gearkasser. Dette er især vigtigt under barske forhold, og hvor der er høje krav til manøvrering. Det giver chaufføren mulighed for at slappe lidt af og lade I-Shift gøre noget af arbejdet. Samtidig opnås det lavest mulige forbrug af brændstof", forklarer Astrid Drewsen.

I-Shift-gearkassen

Hurtig og problemfri

I-Shift er allerede populær blandt chauffører på grund af de hurtige og problemfrie gearskift. Og I-Shift er klog nok til at vide, hvornår gear skal springes over. Men køreegenskaberne er ikke den eneste fordel. I-Shifts belaster desuden drivlinen og dækkene mindre, hvilket minimerer omkostninger til vedligeholdelse.

Det bedste af begge verdener

"Det er altid muligt at bruge den manuelle tilstand – f.eks. hvis du vil være helt sikker på at blive i det samme gear på en strækning med glat føre. Til de mest ekstreme forhold fås der selvfølgelig Powertronic og manuelt gear. Til almindeligt anlægsarbejde er I-Shift dog den ideelle gearkasse. Med I-Shift får chaufføren – og virksomheden – det bedste fra begge verdener", siger Astrid Drewsen.

Det optimale program

Muligheden for tilpasning til den type kørsel, som lastvognen bruges til, gør I-Shift ideel til anlægsopgaver på vej og i terræn. Anlægsprogrammet til I-Shift tilbyder blandt andet forskellige tilstande, f.eks. P+ til dårlige vejforhold. I denne tilstand sker gearskiftene ved højere omdrejningstal. Anlægsindstillingerne kan også kombineres med indstillinger for brændstofbesparelse. Så I-See kan bruges, når som helst lastvognen kører på vej.

Astrid Drewsen

Hvor og hvornår?

"En 8×6 Volvo FMX med I-Shift er perfekt til at bygge og vedligeholde veje – og til alle andre situationer, hvor det er svært for lastvognen at komme frem til arbejdsstedet."

Astrid Drewsen opsummerer det nye partnerskab mellem I-Shift og de trækkende foraksler: "Der vil blive sat pris på det alle steder, hvor der er en risiko for at sidde fast, og i situationer, hvor kobling og gearstangen konstant betjenes."

Se nærmere på I-Shift og software her

9
I-Shift