Volvo FMX

Volvo FMX – en moderne anlægslastvogn spækket med nyskabende løsninger og banebrydende funktioner.

4×2, 4×4, 6×2, 6×4, 6×6, 8×2, 8×4, 8×6, 10×4 eller 10×6

D11 eller D13 (330 til 540 hk)
Volvo FMX – vendediameter
Spar penge – spar på styretøjet

Når det gælder ekstreme manøvreegenskaber, er der intet, der slår korrekt placering af to eller tre styrende aksler. Tridem-konceptet fås nu med den nye luftaffjedring, der er specialdesignet til anlægsarbejde.

Snævre vendediametre er ikke kun nyttige på steder med trang plads. Strategisk planlægger Peter Frleta forklarer, hvordan den største besparelse ofte viser sig at være tid. "Det behøver ikke at være et hårnålesving, bare et skarpt sving kan betyde, at du er nødt til at stoppe, vende, bakke og forsøge igen. Men med et Tridem-chassis skaber det sjældent problemer. Det betyder endda, at du kan køre i trange beboelsesområder og aflæsse i en have." Og den tid, du sparer på færre manøvreringer ved vendinger, øger produktiviteten i virksomheden.

Stabiliteten ved tipning er fremragende

Tridem med luftaffjedring

"Vi anbefaler Tridem til anlægsarbejde på både asfalt- og grusveje. Med den nye luftaffjedring og større frihøjde giver det en langt mere alsidig lastvogn. Og med stærke krængningsstabilisatorer på tre aksler under belastningen er stabiliteten ved tipning fremragende", siger Peter Frleta, samtidig med at produktplanlægger Bosse Franzon kommer ind i rummet.

"Hvis du ikke har nogen last og hæver løbeakslen for at spare brændstof, får du mere trækkræft på kørehjulene. Kombinationen af højere frihøjde og en hævet løbeaksel gør det nemmere at bestige stejle bakker uden at sidde fast."

Bosse Franzon

På vej og i terræn

"En langsgående differentialespærre er ofte nok til at få Tridem-chassiset gennem meget glat terræn", siger Peter Frleta. "Og hvis du også skal køre på almindelig vej, får du det bedste fra to verdener. Manøvreegenskaber med komfort på en kaotisk byggeplads og manøvreegenskaber med lavere brændstofforbrug på vejen."

Spar på brændstof og chaufførens kræfter

Eftersom anlægsarbejde for det meste indebærer kørsel uden last mindst halvdelen af tiden, kan muligheden for at hæve en aksel give store brændstofbesparelser. Og set i lyset af generne ved ujævn kørsel på en byggeplads i en tom lastvogn kan luftaffjedring spare føreren for slidskader.

Den sidste bemærkning

Bosse Franzon forklarer, at Tridem-konceptet stammer fra Skandinavien, og at Sverige er et af de lande, der ofte begynder et nyt anlægsprojekt med at bygge vejen. "Det smukke ved Tridem er, at det kan bruges på effektiv vis på forskellige overflader og i forskellige situationer – selv i de smalleste hjørner."

I tillæg til denne bemærkning hæver Peter Frleta sin næve og kræver "Flere aksler i anlægsbranchen".

Få mere at vide om fordelene ved tridem

4
Tridem