Estää alkoholin vaikutuksen alaisena ajamisen

Alkolukko on suunniteltu estämään alkoholin vaikutuksen alaisena ajamisen. Kyseessä on puhallustestilaite, joka on integroitu kuorma-auton ohjausjärjestelmiin. Alkolukolla varustetun ajoneuvon käynnistäminen edellyttää, että kuljettaja saa hyväksytyn tuloksen puhallustestistä.

Rattijuopot aiheuttavat onnettomuuksia
Tilastojen mukaan alkoholi on osasyy joka kolmanteen kuolemaan johtaneeseen onnettomuuteen. Kuorma-autot eivät ole yliedustettuina tilastossa, mutta kuorma-auto-onnettomuuksien seuraukset ovat usein hyvin vakavia.

Alkolukko on erittäin tehokas…
Alkoholin käytön ehkäisyyn voidaan vaikuttaa monin keinoin: kuljetusliikkeiden omat yrityspolitiikat, koulutusohjelmat ja testausjärjestelmät sekä viranomaisten liikennevalvonta ja tiukemmat lakimääräykset.

Tehokkain menetelmä on kuitenkin käynnistyksen estävän alkolukon käyttö ajoneuvoissa. Se estää kuljettajaa ajamasta ajoneuvoa alkoholin vaikutuksen alaisena.

…ja helppokäyttöinen
Kuljettaja puhaltaa viisi sekuntia testausputkeen ja käynnistää sitten ajoneuvon. Kuljetusten aikana pysähdysten ollessa alle 30 minuuttia uutta testiä ei tarvita. Järjestelmän kalibrointi tapahtuu vain kerran vuodessa.

Testitulokset tallentuvat laitteeseen. Tiedot, jotka voidaan ladata säännöllisten huoltojen aikana, ovat salattuja ja niihin pääsee käsiksi vain omistaja.

Suuremmilla yhtiöillä voi olla alkolukkoyksikköjä, jotka on ohjelmoitu yritysten omien tarpeiden mukaan.

Tarkkaa teknologiaa
Ammattimaisesti toimivat kuljetusyritykset pitävät alkolukkoja yhtenä keinona varmistaa kuljetusten laatu. Yritykset edellyttävät alkolukkolaitteistojen olevan korkealaatuisia.

 

Käytettävistä teknologioista Volvo Trucks valitsi elektrokemialliseen testaukseen perustuvan laitteen. Siinä käytetään polttokennoja, tulokset ovat erittäin tarkat ja laitteen hinta on kohtuullinen.

Volvo Trucksin alkolukko on maailman ensimmäinen vaarallisten aineiden ADR-kuljetusten määräykset täyttävä laite.

Kaikkiin Volvo kuorma-autoihin voidaan asentaa alkolukko
• Kaikki Volvo kuorma-autot ovat saatavana alkolukon kanssa
• Kaikkiin vanhoihin Volvo kuorma-autoihin voidaan asentaa alkolukko jälkikäteen
• Volvo Trucks on ensimmäinen kuorma-autovalmistaja, joka tarjoaa alkolukon valmiina tehdasasennuksena

Kokeile sitä seuraavalla koeajollasi
Esimerkiksi Ranskassa kaikissa koeajoautoissa on jo alkolukko.

Joten siellä vanhoilla ja uusilla asiakkailla on mahdollisuus tutustua alkolukkoon tarkemmin Volvo kuorma-auton koeajon yhteydessä.