Juha-Matti Raatikainen

Juha-Matti Raatikainen, Tuotepäällikkö

Opiskelin lukion jälkeen auto- ja kuljetustekniikan insinööriksi Tampereen ammattikorkeakoulussa. Opiskelun oheen piti löytää lisätienestejä ja Tampereelle oli juuri sopivasti vuonna 2002 avattu uusi Volvo Truck Center, josta menin kysymään töitä. Jo seuraavana päivän olinkin tekemässä mekaanikon hommia koulupäivän jälkeen.

Ennen Volvoa olen tehnyt mm. rautakaupan varastomiehen töitä sekä toiminut linja-automekaanikkona kesätöissä kunnallisella liikennelaitoksella. Kuitenkin työelämään valmistumiseni jälkeen olen ollut töissä koko ajan Volvolla.

Tein insinöörityönikin Volvolle ja valmistumisen jälkeen vuonna 2005 siirryin työnjohtajaksi, jona työskentelin parisen vuotta. Vuonna 2007 siirryin huoltoinsinööriksi Vantaalle ja 2010 nykyiseen tehtävääni. Tällä hetkellä toimin uusien kuorma-autojen tuotepäällikkönä.
Tuotepäällikkö on Volvon tuotteista vastuullinen henkilö Suomen markkinoilla. Tehtäviin kuuluu mm. asiakkaiden ja myyjien opastaminen teknisissä ratkaisuissa ja pyrkimys löytää asiakkaalle kulloinkin optimaalinen ja taloudellinen kuljetusratkaisu. Tehtävään kuuluu kiinteä yhteydenpito tehtaan ja Suomen markkinoiden välillä.

Tämän lisäksi suuressa roolissa ovat viranomaisyhteydet ja varmistaminen, että markkinoillamme myytävät kuorma-autot täyttävät lakivaatimukset. Myös päällirakentajat ja muut yhteistyökumppanit ovat osa päivittäistä kontaktiverkostoa.

Olen ollut tyytyväinen tähän astiseen urakehitykseeni Volvolla. Tietysti jatkoa ajatellen toivon, että tehtävät säilyvät edelleen mielenkiintoisina ja sopivan haastavina. Omassa tehtävässäni pidän myös siitä, että olen saanut aikalailla vapaat kädet omalla vastuualueellani.