Pekka Mäkinen

Pekka Mäkinen, Kuorma-automyyjä

Aloitin mekaanikkona Kuopion Volvolla 90-luvun lopulla. Ehdin työskennellä puolisen vuotta, kunnes lähdin rauhanturvahommiin. Suomeen palattuani aloitin työt Vantaan Volvolla.

Työskentelin mekaanikkona muutamia vuosia, jonka jälkeen siirryin korjaamon työnjohtoon. Korjaamon työnjohdosta siirryin muutama vuoden jälkeen käynnistelemään nykyistä Service Center –toimintaa, jolloin muun muassa huolehdin Vantaan Truck Centerin asiakkaiden huoltokutsuista. Samaan aikaan vastasin varustelun työnjohdosta Vantaalla.

Nykyisessä työssäni kuorma-automyyjänä olen ollut nelisen vuotta.
Koulutukseltani olen raskaaseen kalustoon erikoistunut ajoneuvoasentaja. Lisäksi olen suorittanut työn ohessa Volvolla työnjohdon ammattitutkinnon.

Olen kasvanut isojen autojen parissa, kun perhepiirissä on kuljetusyritys. Ennen kuin aloitin Volvolla, teinkin kuskin ja myös asentajan hommia perheyrityksessä. 

Nykyisessä työssäni kuorma-automyyjänä vastaan pääasiassa Vantaan alueen asiakkaista. Kuulun eteläiseen myyntitiimiin ja pääpiirteissään meidän myyjien vastuut jakautuvat alueittain.
Työni on todella monipuolista ja vaihtelevaa. Työpäivät harvemmin etenevät etukäteen laaditun työlistan mukaan.

Myyjän työhön kuuluu asiakassuhteiden hoito ja kaupanteko aina tarjouksen laatimisesta uuden auton luovutukseen. Asiakaskontaktien lisäksi siihen väliin mahtuu paljon yhteistyötä eri tahojen, kuten mm. Volvon rahoitusyhtiön, tuotevastaavien, markkinointitiimin, korjaamon väen sekä ulkoisten kumppanien kanssa. 

Myyjän työ on pääpiirteissään samanlaista ympäri Suomen, mutta jonkin verran alueellisia eroja on. Pääkaupunkiseudulla asiakkaat haluavat useimmiten meidän hoitavan myös yhteistyön päällirakentajien kanssa. 

Tällä alalla myyntityö edellyttää teknistä ymmärrystä ja autojen tuntemusta.  Jotta osaa tarjota asiakkaalle tämän tarpeisiin vastaavaa tuotetta, on ainakin perusasiat kuorma-autojen tekniikasta oltava hallussa. Asiakastyössä toki myös yhteistyö- ja neuvottelutaidot ovat tärkeitä. 

Monipuolinen ja haasteellinen työni on minulle mieluinen. Volvolla olen saanut kasvaa tehtävien mukana ja tarttua uusiin haasteisiin. Nykyisessä työssäni viihdyn erinomaisesti, mutta totta kai minulla on halua kehittyä ja kasvaa edelleen. Miksei joskus esimiestehtävät esimerkiksi myynnin parissa voisi kiinnostaa.

Arvostan sitä, että työnantaja tukee uralla kehittymistä. Volvolla on lisäksi erinomaiset tuotteet, ison organisaation tuki ja ammattimainen tapa tehdä asioita. Puitteet työnteolle ovat siis erinomaiset.