Raimo Haatainen

Raimo Haatainen, Työnjohtaja

Opiskelin ammattikoulussa ajoneuvoasentajaksi ja aloitin työharjoittelun Volvolla vuonna 1989. Sillä tiellä olen edelleen. Tein mekaanikon töitä 18 vuotta, jonka jälkeen siirryin nykyiseen tehtävääni hallityönjohtajaksi. Nykyisessä työssäni neuvon ja ohjeistan mekaanikkoja erityisesti epätyypillisten teknisten ongelmien ratkaisussa.

Lisäksi tuurailen muita työnjohtajia tarpeen mukaan ja hoidan takuuasioita maahantuonnin kanssa. Olen paljon tekemisissä asiakkaiden kanssa ja toki talon sisällä eri tahojen kanssa.

Pidän työstäni ja viihdyn Volvolla hyvin. Työni on jatkuvaa oppimista, kun tekniikka kehittyy ja uudenlaisia haasteita tulee vastaan jatkuvasti. Tehtävät ovat vaihtelevia, eikä tässä työssä oikeastaan voi olla valmis tai täysin oppinut. Työpäivät ovat mielenkiintoisia, kun saan ratkoa erilaisia teknisiä ongelmia. Ratkaisun löytäminen tietysti palkitsee.
Hallityönjohtajan työ edellyttää teknistä osaamista ja kuorma-autotekniikan tuntemista.

Teknisen osaamisen lisäksi myös yhteistyötaidot ovat tässä työssä merkittävässä roolissa. Täytyy myös osata ratkaista asiakkaiden ongelmat niin, että kaikki osapuolet – tietysti asiakkaat mutta myös oma väki täällä korjaamolla - ovat tyytyväisiä. 

Raskaan kaluston puolella riittää töitä ja Volvolla pääsee todella tekemään kykyjensä mukaan. Täällä ei helposti tule tunnetta, ettei haastavampia hommia anneta tehdä, vaikka taitoa riittäisi.