Ole viisas

Jokainen tippa merkitsee

Prosentteja sieltä ja toisia täältä – merkittäviä säästöjä voi kertyä hyvin nopeasti. Tämä on periaatteemme taustalla vaikuttava ajattelumalli. Yritämme jatkuvasti nipistää lisää polttoainetippoja, jotta kuorma-automme kulkisivat pidemmälle vähemmällä polttoaineella ja rasittaisivat ympäristöä vähemmän. Tämä maanläheinen lähestymistapa on tehnyt meistä alan johtajia. 13 litran dieselmoottorin ja uusimman I-Shift-vaihteiston ansiosta meillä on jo alan tehokkain voimansiirtolinja. Tämä on silti vasta alkua.

Vähän kerrallaan pyrimme eroon perinteisistä polttoaineista ja niiden ongelmista. Vähennämme polttoaineenkulutusta prosentin vuodessa. Se ei ehkä kuulosta paljolta, mutta se on realistinen tavoite ja siihen on sitouduttu pitkällä aikavälillä. Käytettävissä olevat resurssit kanavoidaan dieselkuorma-autojen polttoainetalouden parantamiseen tai vaihtoehtoisten polttoaineratkaisujen kehittämiseen.

Graph 1 prosenttia parempi polttoainetalous joka vuosi

every drop counts

Periaatteemme alkaa vähitellen tuottaa näkyviä tuloksia. Volvon kuorma-autojen polttoaineenkulutus ja hiilidioksidipäästöt ovat pienentyneet viimeisten 20 vuoden aikana noin 20 prosenttia. Kuorma-autoja, joissa käytetään toimivia uudentyyppisiä vaihtoehtoisia polttoaineita, tulee teille lähitulevaisuudessa.

Olemme myös näyttäneet toteen, että ympäristön intressit kulkevat käsi kädessä kuljetusyhtiöiden intressien kanssa. Ajatellaan vaikkapa polttoaineen hintaa. Jos se muodostaa kolmanneksen kustannuksista, pienikin vähennys kulutuksessa parantaa tilannetta merkittävästi.

Toimintakustannukset pienenevät, kun kuorma-autoja ajetaan siten, että ympäristövaikutukset ovat vähäisemmät. Eikä tässä vielä kaikki: dieselmoottoriemme merkittävästi pienentyneet hiilidioksidi-, typpioksidi- ja pienhiukkaspäästöt ovat muodostuneet merkittäväksi kilpailueduksi. Tämä koskee paitsi Volvoa myös kuorma-autojamme käyttäviä kuljetusyrityksiä sekä asiakkaita, joiden tavaroita kuorma-autoilla kuljetetaan.

Seuraavien 10 vuoden aikana tavoitteenamme on laskea polttoaineenkulutusta edelleen 10 prosenttia. Tämä voidaan tehdä toisinaan pienen pienillä tehokkuuden parannuksilla, toisinaan taas aivan uusilla tekniikoilla, kuten metaanidieseltekniikalla tai vaikkapa DME- eli dimetyylieetteritekniikalla. Jatkamme töitä niin kauan kuin on tarpeen, jotta saavutamme hyväksyttävät päästötasot, hiilineutraalit kuljetukset ja riippumattomuuden fossiilisista polttoaineista.

Silloinkin jokainen tippa merkitsee.