Vaihteisto, joka ajattelee lakkaamatta

I-Shift on Volvon kehittynein vaihteistoratkaisu. Vaihteistossa yhdistyvät automaattivaihteiston yksinkertaisuus ja täydellisesti automatisoidun 12-vaihteisen vaihteiston tehokkuus. Kuljettajan näkökulmasta tämä merkitsee parempaa ajomukavuutta ja kuljetusyrityksen kannalta jopa 3 prosentin säästöjä polttoainekuluissa. 

every drop counts

KUINKA ÄLYKÄS SE ON?
Vaihteisto tietää tarkalleen, kuinka kustakin Volvon moottorista saadaan paras teho irti. Tämä perustuu niiden ainutlaatuisten ominaisuuksien syvälliseen tuntemukseen. Se myös seuraa ajoneuvon massaa sekä ajoneuvon vastusta, mukaan lukien tienpinnan kallistusta, nopeutta ja kiihtyvyyttä – ja tämän jälkeen ennakoi sekä valitsee tehokkuuden kannalta parhaan mahdollisen vaihteen. Tarvittaessa se myös jättää vaihteita väliin.
Ja niin kuin maailman paras kuljettaja, se tekee kaiken reaaliajassa. Ja herpaantumatta hetkeksikään. Näin I-Shift pienentää polttoaineenkulutusta jopa 3 prosenttia käsivalintaiseen vaihteistoon verrattuna.

I-SHIFT JA I-ROLL
Päälle kytkettynä I-Roll säästää polttoainetta jopa kaksi prosenttia. Se vähentää polttoaineenkulutusta hyödyntämällä kuorma-auton liike-energiaa suurimmalla vaihteella ajettaessa. Loivissa mäissä se kytkee vaihteiston vapaalle ja antaa ajoneuvon rullata huomattavastikin pidemmälle.

TARKEMMIN TALOUDELLISUUDESTA
Vaihteisto on 70 kilogrammaa käsivalintaista kevyempi. Tämä voidaan hyödyntää kuorman painossa, ja taloudellisuus paranee entisestään. Taloudellisuutta parantaa myös tasainen vaihtaminen, joka pienentää voimansiirtolinjaan ja renkaisiin kohdistuvaa rasitusta. Osien elinkaari pitenee ja huoltokustannuksissa säästetään. Ja koska melutaso pienenee, myös kuljettajaan kohdistuva rasitus kevenee.
i-shift
ishift 

Älykkäiden I-Shift-vaihteistojen uusi sukupolvi. 
every drop counts

– I-Shift on saanut minut sataprosenttisen vakuuttuneeksi. Kaikissa Volvo-kuorma-autoissamme on I-Shift, koska se säästää polttoainetta ja parantaa ajomukavuutta.

Walter Husmann, W. Husmann Company, Sveitsi

KALUSTON OPTIMOINTI
Valikoimassa on erilaisia tuotepaketteja, joten I-Shift voidaan räätälöidä erikoisohjelmien avulla eri kuljetustoimintojen erityisolosuhteisiin. Polttoainetalodellisuusohjelmisto (TP-FUEC) optimoi polttoaineenkulutuksen kaikissa käyttöaloissa maansiirrosta kaukoliikenteeseen mm. säätämällä matkavauhtia. Raskaskuljetuksiin on lisäksi optimoitu TP-HD-ohjelmisto optimoi, joka vaihteidenvaihdot, kun kokonaismassa on yli 85 tonnia.

UUDEN SUKUPOLVEN AMT
Volvon AMT (Automated Manual Transmission) -vaihteistoa kehitetään jatkuvasti. Taloudellisuutta on parannettu entisestään, ja kuljettajalla on käytettävissään lisää kehittyneitä toimintoja. Se on 12-vaihteinen, elektronisesti ohjattu alue-/jakovaihteisto, jossa vaihtoehtoina ovat käsivalintainen ja automaattinen vaihtaminen.