Volvo FE Hybrid

Koskaan ei ole ollut näin palkitsevaa olla

ympäristön asialla

Tiedämme, että Volvolla on osaa nykyisissä ympäristökuormituksissa. Uskomme kuitenkin, että olemme myös osa ratkaisua. Volvo FE Hybrid on eräs meidän ratkaisuistamme ilmaston lämpenemiseen. Rinnakkaishybriditekniikka säästää aidosti polttoainetta, ja sen avulla hiilidioksidipäästöjä voidaan pienentää jopa 30 prosenttia. Suotuisampi ympäristölle – ja vähemmän raskas kukkarolle.


Faktat ja luvut

300 000 km
20 l / 100 km
Euro 5
Polttoaineluokka B0

Romutusopas Kyllä
Muovi- ja kumiosien merkitseminen Kyllä
Materiaalit
Tuotanto:
– energia (MWh)
– vesi (m3)
– ongelmajäte (kg)

62
211
432
Elinkaaren kasvihuonevaikutus (CO2-ekv.) 201
Elinkaariarviointi Kyllä
ISO 14001 -sertifikaatti (tuotanto, kehitystyö jne.) Kyllä


Valmistus hiilineutraalissa tehtaassa

Valmistus hiilineutraalissa tehtaassa

Pyrimme huomioimaan kestävän kehityksen periaatteet kuorma-auton koko elinkaaren ajan tuotantolinjalta aina kierrätykseen saakka. Vuonna 2007 Volvo Trucks esitteli hiilineutraalin tehtaan ensimmäisenä kuorma-autonvalmistajana maailmassa. Nykyään monet tehtaistamme ovat hiilineutraaleja, ja kaikissa niissä pyritään yhä enemmän hyödyntämään fossiilisten polttoaineiden sijaan uusiutuvia energianlähteitä, kuten aurinko- ja tuulienergiaa, vesivoimaa ja biomassaa. Volvo FE Hybridisi on näin ollen valmistettu lähes kokonaan ilman ympäristöä kuormittavia hiilidioksidipäästöjä.

Tiedostava ajaminen avainasemassa

Tiedostava ajaminen avainasemassa

Päästöjen pienentämisen kannalta ongelmallista on se, että noin 90 prosenttia kuorma-auton ympäristövaikutuksista toteutuu kuorma-autoa käytettäessä. Se on kylmä tosiasia. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että Volvo Trucksilta on saatavana monenlaisia keinoja ympäristövaikutusten pienentämiseen. Ja koska valtaosa niistä vaikuttaa polttoaineenkulutukseen, niistä koituu myös rahallisia säästöjä. Pyydä lisätietoja paikalliselta jälleenmyyjältä.Ota yhteyttä omaan jälleenmyyjään ja selvitä, kuinka voisit käyttää uutta Volvo FE Hybrid -kuorma-autoasi nykyistä polttoainetehokkaammin.

Volvo Trucks menee kiertoon

Volvo Trucks menee kiertoon

90 prosenttia Volvo FE Hybrid -kuorma-autosi osista voidaan kierrättää. Tämä on mahdollista, koska Volvo Trucks merkitsee kaikki osat ja kappaleet tunnistamisen ja purkamisen helpottamiseksi. Jotta Volvo FE Hybrid -kuorma-autosi osat – hybridiakut mukaan lukien – voitaisiin kierrättää ja uusiokäyttää mahdollisimman tehokkaasti, Volvo Trucks harjoittaa myös käytettyjen osien entisöintiä, jakaa romutusoppaita, harjoittaa romuttamotoimintaa ja kerää myös romua yhteistyöyritysten kanssa.


Laske ekologinen jalanjälkesi

Laske ekologinen jalanjälkesi

Volvo Trucksin verkossa toimiva hiilijalanjäljen laskin sisältää valtaisasti tietoa Volvo FE Hybridin ympäristövaikutuksista kuorma-auton koko elinkaaren ajalta. Sen avulla voit myös laskea, millaisia vaikutuksia omalla kuorma-autollasi – tai koko kalustollasi – on ympäristöön, ja vertailla tuloksiasi muihin kuorma-autoihin.