Volvo FM MetaaniDiesel

Ainutlaatuinen kaasukäyttöinen kuorma-auto

Tiedämme, että Volvolla on osaa nykyisissä ympäristökuormituksissa. Uskomme kuitenkin, että olemme myös osa ratkaisua. Volvo FM MetaaniDiesel on yksi kuorma-autoistamme, joilla on erittäin selkeä ympäristöprofiili. Sen energiatehokkuus on myös 30–40 prosenttia parempi perinteisiin kaasukäyttöisiin ajoneuvoihin verrattuna, joten polttoaineenkulutus pienenee noin 25 prosenttia.


Faktat ja luvut

300 000 km
34 l / 100 km
Euro 5
Polttoaineluokka B0 % LNG

Romutusopas Kyllä
Muovi- ja kumiosien merkitseminen Kyllä
Materiaalit
Tuotanto:
– energia (MWh)
– vesi (m3)
– ongelmajäte (kg)

108
328
146
Elinkaaren kasvihuonevaikutus (CO2-ekv.) 266
Elinkaariarviointi Kyllä
ISO 14001 -sertifikaatti (tuotanto, kehitystyö jne.) Kyllä


Valmistus hiilineutraalissa tehtaassa

Valmistus hiilineutraalissa tehtaassa

Pyrimme huomioimaan kestävän kehityksen periaatteet kuorma-auton koko elinkaaren ajan tuotantolinjalta aina kierrätykseen saakka. Vuonna 2007 Volvo Trucks esitteli hiilineutraalin tehtaan ensimmäisenä kuorma-autonvalmistajana maailmassa. Nykyään monet tehtaistamme ovat hiilineutraaleja, ja kaikissa niissä pyritään yhä enemmän hyödyntämään fossiilisten polttoaineiden sijaan uusiutuvia energianlähteitä, kuten aurinko- ja tuulienergiaa, vesivoimaa ja biomassaa. Volvo FM MetaaniDieselisi on näin ollen valmistettu lähes kokonaan ilman ympäristöä kuormittavia hiilidioksidipäästöjä.

Tiedostava ajaminen avainasemassa

Tiedostava ajaminen avainasemassa

Päästöjen pienentämisen kannalta ongelmallista on se, että noin 90 prosenttia kuorma-auton ympäristövaikutuksista toteutuu kuorma-autoa käytettäessä. Se on kylmä tosiasia. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että Volvo Trucksilta on saatavana monenlaisia keinoja ympäristövaikutusten pienentämiseen. Ja koska valtaosa niistä vaikuttaa polttoaineenkulutukseen, niistä koituu myös rahallisia säästöjä. Pyydä lisätietoja paikalliselta jälleenmyyjältä.

90 % Volvo FM MetaaniDiesel -kuorma-autosi osista voidaan kierrättää

Volvo Trucks menee kiertoon

90 prosenttia Volvo FM MetaaniDiesel -kuorma-autosi osista voidaan kierrättää. Tämä on mahdollista, koska Volvo Trucks merkitsee kaikki osat ja kappaleet tunnistamisen ja purkamisen helpottamiseksi. Jotta Volvo FM MetaaniDieselisi osat voitaisiin kierrättää ja uusiokäyttää mahdollisimman tehokkaasti, Volvo Trucks harjoittaa myös käytettyjen osien entisöintiä ja romuttamotoimintaa sekä jakaa romutusoppaita.


Laske ekologinen jalanjälkesi

Laske ekologinen jalanjälkesi

Volvo Trucksin verkossa toimiva hiilijalanjäljen laskin sisältää valtaisasti tietoa Volvo FM MetaaniDieselin ympäristövaikutuksista kuorma-auton koko elinkaaren ajalta. Sen avulla voit myös laskea, millaisia vaikutuksia omalla kuorma-autollasi – tai koko kalustollasi – on ympäristöön, ja vertailla tuloksiasi muihin kuorma-autoihin.