Volvo FH alusta jousitus

Jousitus

Ilmajousitus
Volvon elektronisesti ohjattu ECS-ilmajousitus (Electronically Controlled Suspension) tarjoaa sinulle mukavuutta ja kuormalle suojaa. Järjestelmä säätyy automaattisesti pitäen kuormalavan vakiokorkeudella ja kompensoiden toispuolisen kuormituksen.
Kuormalavan korkeus on helppo säätää lastauslaiturin mukaan käsikäyttöisellä säädöllä. Järjestelmään voit ennakolta ohjelmoida muistiin vakioreittisi lastauslaiturien korkeudet.

Kolmiakselinen Tridem-teli ohjattuine kantoakseleineen on tarkoitettu suurimmille kokonaisyhdistelmämassoille maansiirtoon. Tridem on suuntavakaa ja sen ajo-ominaisuudet ovat hyvät ankarissakin ajo-olosuhteissa. Ohjatun kantoakselin ja lyhyen akselivälin ansiosta kuorma-auto on helppo ajettava ja sen kääntösäde pieni. 

Lehtijouset
Jousitusvaihtoehdot Volvo FH kuorma-autoosi ovat paraabelilehtijouset ja tavanomaiset lehtijouset. Tavanomaista lehtijousitusta käytetään esimerkiksi maansiirtokuorma-autoissa hyvän vakauden saavuttamiseksi sekä silloin, kun ajetaan jatkuvasti suurilla kuormilla. Paraabelijousitus on yleisin etuakselijousitus. Se voidaan yhdistää ilma-, paraabeli- tai tavanomaiseen lehtijousitukseen takana.