Volvo FH16 alusta jousitus

Jousitus

Ilmajousitus
Volvon elektronisesti ohjattu ECS-ilmajousitus (Electronically Controlled Suspension) tarjoaa sinulle mukavuutta ja kuormalle suojaa. Järjestelmä säätyy automaattisesti pitäen kuormalavan vakiokorkeudella ja kompensoiden toispuolisen kuormituksen.

Kuormalavan korkeus on helppo säätää lastauslaiturin mukaan käsikäyttöisellä säädöllä. Järjestelmään voit ennakolta ohjelmoida muistiin vakioreittisi lastauslaiturien korkeudet.

Volvo ECS on saatavissa joko täysilmajousituksena tai takailmajousituksena. Suurimmille yhdistelmämassoille kolmeakselinen tridem-teli ilmajousituksella ja ohjaavalla teliakselilla on tarkoitettu esimerkiksi maansiirtoautoille. Tridem-telille on tunnusomaista hyvä ajovakavuus ja perillepääsy hankalissakin olosuhteissa.

Ohjaava teliakseli yhdistettynä lyhyeen akseliväliin mahdollistaa helposti käsiteltävän kuorma-auton, jossa on pieni kääntösäde.

Lehtijouset
Jousitusvaihtoehdot Volvo FH16 kuorma-autoosi ovat paraabelilehtijouset ja tavanomaiset lehtijouset. Tavanomaista lehtijousitusta käytetään esimerkiksi maansiirtokuorma-autoissa hyvän vakauden saavuttamiseksi sekä silloin, kun ajetaan jatkuvasti suurilla kuormilla. Paraabelijousitus on yleisin etuakselijousitus. Se voidaan yhdistää ilma-, paraabeli- tai tavanomaiseen lehtijousitukseen takana.