Matalalattiamalli

Yksi askel riittää

Tämä kuorma-auto sopii täydellisesti sinulle, jonka työtehtäviin kuuluvat jätehuolto, kunnallistekniset palvelut tai jakelukuljetukset. Sinulle, joka poistut ohjaamosta ja kiipeät takaisin monta kertaa päivässä ja haluat säästää polviasi. Sinulle, joka haluat tilaa jopa neljälle hengelle, erinomaisen näkyvyyden sekä huippuluokan ajomukavuuden ja -ominaisuudet – ajoneuvon, jota voi käsitellä sujuvasti kaupungin ahtailla kaduilla.

 Olemme rakentaneet Volvo FE -matalalattiamallin juuri sinulle. 

Kulkua helpottava matalalattiaohjaamo

Ensimmäinen – ja ainoa – askelma on vain 540 millimetrin korkeudella. Lisävarusteena saatava niiaustoiminto madaltaa askelmaa vielä 100 millimetriä.

 

Ovi aukea 90 asteen kulmaan. Sisätilojen lattia on kauttaaltaan tasainen, joten liikkuminen ohjaamossa sujuu mukavasti. Lattian ja katon väli on 1,6 metriä.

Tilaa neljälle

Volvo FE LEC -matalalattiamallissa on runsaasti tilaa miehistölle ja tavaroille. Se voidaan varustaa kahdella tai neljällä istuimella, joissa kaikissa on kolmipisteturvavyöt.

Hyvä näkyvyys joka suuntaan

Kookkaan tuulilasin, suurten ja näkyvyyttä maksimoivasti sijoitettujen ikkunoiden, taustapeilien sekä lähialuepeilien ansiosta näkyvyys joka suuntaan on erinomainen ja ympäröivästä liikenteestä saa hyvän käsityksen. Lisävarusteita ovat matkustajanpuoleisen oven alaikkuna sekä ikkunat molemmilla puolilla B-pilarin takana.

Suunniteltu kaupunkiliikenteeseen

Volvo FE LEC -matalalattiamalli on suunniteltu kaupunkiliikenteeseen, jossa nopeita kiihdytyksiä, pysähdyksiä ja liikkeellelähtöjä on paljon. Moottori tuottaa huomattavasti voimaa alhaisilla kierrosluvuilla ja reagoi herkästi kaasupolkimen painamiseen. Vaihtaminen käy helposti ja kätevästi 6-vaihteisella Allison-automaattivaihteistolla.

 

Kuorma-auton käsitteleminen on kapeillakin kaduilla helppoa. Tämä koskee etenkin 6x2-varianttia, jossa on ohjattu teliakseli. Volvo FE LEC -matalalattiamallissa on Volvon huipputehokkaat ja nopeasti reagoivat EBS-jarrut. Malli myös täyttää Volvon tiukat turvallisuusvaatimukset.

Vähäinen polttoaineenkulutus ja pienet päästöt

Volvo FE LEC -matalalattiamallissa on Volvon 7-litrainen moottori, joka tuottaa 300 tai 340 hevosvoimaa. Molemmissa versioissa palaminen on erittäin tehokasta, joten polttoainekustannukset pienenevät ja päästöt jäävät vähäisiksi. Volvo FE LEC -matalalattiamalli täyttää muiden Volvo FE -versioiden tavoin Euro 5 -määräykset.

Aito Volvo FE

Volvo FE LEC -matalalattiamallissa käytetään 95-prosenttisesti samoja osia kuin Volvo FE -malliston muissa varianteissa. Varaosatoimitukset sujuvat siis yhtä nopeasti ja huollot vaivattomasti. Volvo FE LEC -matalalattiamalli on myös saanutkoko auton EY-tyyppihyväksynnän (WVTA) kaikkialla Euroopassa.