Uuden Volvo FE:n ohjaamoerittelyt

Tällä sivulla on tietoja seuraavista:
  • Ohjaamon mitat
  • Ohjaamon ominaisuudet

Lataa kaikkien ohjaamoerittelyt (PDF)Ohjaamon mitat


Päiväohjaamo Lepo-ohjaamo Makuuohjaamo
Päiväohjaamo on mukava ja ergonominen kuljettajan työympäristö. Sisäkorkeus 1 605 mm, pituus 1 600 mm, leveys 2 300 mm. Lepo-ohjaamossa on lisätilaa, johon voidaan asentaa yhden hengen vuode tai jota voidaan käyttää toimistona ja lisäsäilytystilana. Sisäkorkeus 1 605 mm, pituus 2 000 mm, leveys 2 300 mm. Makuuohjaamossa on yhden hengen vuode. Sisäkorkeus 1 605 mm, pituus 2 200 mm, leveys 2 300 mm.


Volvo FE:n päiväohjaamo sivulta

Volvo FE:n lepo-ohjaamo sivulta

Volvo FE:n makuuohjaamo sivulta

Volvo FE:n päiväohjaamo ylhäältä

Volvo FE:n lepo-ohjaamo ylhäältä

Volvo FE:n makuuohjaamo ylhäältä

Volvo FE:n päiväohjaamon sisätilat sivulta Volvo FE:n lepo-ohjaamon sisätilat sivulta Volvo FE:n makuuohjaamon sisätilat sivulta


Matalalattiamalli
Matalalattiamalli matalalla askelmalla sekä tilaa ja turvavyöt jopa kolmelle matkustajalle. Sisäkorkeus 1 605 mm, pituus 2 200 mm, leveys 2 300 mm.

Volvo FE -matalalattiamalli, näkymä sivulta

   
Volvo FE -matalalattiamalli, näkymä ylhäältä    


Ohjaamon ominaisuudet


Ohjaamon jousitus
Mekaaninen jousitus edessä ja takana: kierrejousi ja iskunvaimennin. Paineilmajousitus edessä ja takana: ilmapalkeet.

Kuljettajan istuin
Kolme mukavuustasovaihtoehtoa: Comfort, Standard ja Economy. Kaikissa kolmessa on selkänojan, pituuden, korkeuden ja istuinkaltevuuden säätö sekä integroidut niskatuet.

Apukuljettajan istuin
Saatavana on kolme mukavuustasovaihtoehtoa: Standard, Economy ja Basic.

Värit
Valmiita värivaihtoehtoja 232. Lisävärejä voi tilata erikseen asiakassovelluksena.

Ohjauspyörä
Ohjauspyörästä on kuorma-auton erittelystä riippuen kaksi halkaisijaltaan erikokoista vaihtoehtoa, 460 mm tai 500 mm. Sen voi säätää haluttuun asentoon paineilmatoimisesti.

Kattoluukku
Ohjaamoon voidaan lisätä kattoluukku, jota voi avata 50 mm. Kattoluukku on saatavana lasista tai teräksestä tehtynä. Se voi olla joko käsikäyttöinen tai sähkötoiminen.

Ohjaamon lämmitys
Ohjaamon lämmitysjärjestelmä on saatavana kahtena eri varianttina: pelkkä käsitoiminen lämmitin tai käsitoiminen lämmitin ja ilmastointi. Lisävarusteena on saatavilla myös 2 kW:n pysäköintilämmitinjärjestelmä.

Sisätilojen säilytysratkaisut
Ohjaamossa on useita käytännöllisiä ja helppokäyttöisiä lokeroita, joissa voi säilyttää asiakirjoja ja henkilökohtaisia tavaroita. Tuulilasin yläpuolella on kaksi säilytyslokeroa sekä neljä DIN-lokeroa. Lisävarusteena on saatavana useita erilaisia säilytys- ja tunnelilokeroita, kirjoitusalustoja ja vaatekoukkuja.

Merkinantotorvet
Lisämerkinantotorvia on kahdenlaisia, sähkö- tai paineilmakäyttöisiä – saatavilla on kaksi paineilmakäyttöistä katolle kiinnitettävää merkinantotorvea tai etuluukun alle asennettava sähkötoiminen merkinantotorvi.

Vuode
Vuode on saatavilla yksi tai kaksiosaisena joko 580 mm:n tai 780 mm:n levyisenä. Vuoteen suojakaide on saatavana lisävarusteena.