Runsaasti ominaisuuksia. Ja tilaa.

Pystyjen A-pilarien ansiosta ohjaamo on tilavampi kuin koskaan. Ja jokainen sentti on suunniteltu parantamaan kuljettajan mukavuutta – siitä hetkestä, kun istut ohjauspyörän taakse, siihen hetkeen, kun heräät vuoteesta. Jotta onnistuisit työssäsi hyvin myös seuraavana päivänä.

Tervetuloa uudelle työpaikallesi.

Sisälle mahtuu seisomaan -kuvake

Sisälle mahtuu seisomaan.

Jopa 18 cm korkeampi kuin aiemmat Volvo FH -ohjaamot. Seisomakorkeutta on runsaasti, jos ei satu olemaan ammattikoripalloilija. Suurimmassa Globetrotter XL -ohjaamossa sitä on 220 cm.

Näytä ohjaamon kaikki tiedot

I-ParkCool, integroitu pysäköintijäähdytin

Sisäänrakennettu pysäköintijäähdytin.

Verraton jäähdytysteho, ei vie ohjaamotilaa eikä heikennä aerodynamiikkaa. I-ParkCool on täysin uusi integroitu pysäköintijäähdytin, jonka ansiosta voit nukkua hyvin öisin ja säästää polttoainetta päivisin.

Lue lisää I-ParkCool -pysäköintijäähdyttimestä

 

Lisätilaa kokonainen kuutio

Kokonainen 1 m3 lisätilaa.

Ohjaamot tuntuvat tilavilta. Ja sitä ne ovatkin. Globetrotter XL -ohjaamon suoristetut A-pilarit, madallettu moottoritunneli ja korotettu katto tuovat jopa kuution (12 %) lisätilaa.

 

Täysin säädettävä ohjauspyörä

Selkää säästävä säädettävä ohjauspyörä ja ohjauspylväs.

Säädettävä ohjauspyörä ja jopa 20 astetta kääntyvä ohjauspylväs parantavat ajomukavuutta. Kääntyy helposti syrjään ohjaamoon astuttaessa ja siitä poistuttaessa. Hallitaan kätevästi polkimella.

 

Säilytystilat

Runsaasti tilaa tavaroille.

300 litraa lisäsäilytystilaa*. Etuosan, takaosan ja vuoteenalusen säilytystilat sekä ulkopuoliset säilytystilat voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeisiin, ja niitä voidaan täydentää lukuisilla kätevillä pientavaralokeroilla.

* Ei koske matalaa makuuohjaamoa. 

Ergonominen kojelauta

Moderni ja ergonominen kojelauta.

Loivasti kaartuva kojelauta näyttää tyylikkäältä. Se on suunniteltu ergonomisen ja mukavan ajoasennon ehdoilla. Kaikki painikkeet, laitteet ja säilytystilat ovat helposti ulottuvilla.

Lue lisää yhdistelmämittaristosta

Automaatti-ilmastointi

Ilmanlaaduntunnistimella varustettu ECC.

Automaatti-ilmastointi ja sen ensiluokkaiset ilmanvaihtimet, tunnistimet ja suodattimet suodattavat kaiken hengitysilman. Ilmanlaatu on poikkeuksellisen hyvä, huurteenpoisto-ominaisuudet tehostuvat eikä vetoa synny.

 

Levennetty alavuode

Levennetty vuode lepoon tai nukkumiseen.

Nuku hyvin ja leveästi. Alavuodetta on levennetty pään puolelta 40 mm ja keskikohdasta 55 mm. Saatavana on myös erittäin leveä taitettava vuode. Pääpuoli nousee tarvittaessa 55 asteen kulmaan.

 

Sähkötoiminen kuivauskaappi

Sähkötoiminen kuivauskaappi.

Kuivattaa vaatteet, pyyhkeet ja kengät nopeasti. Sopii ylävuoteelle tai ohjaamon seinälle. Energiatehokas ja hiljainen; voidaan säilyttää taitettuna.

 

Varauloskäyntinä toimiva kattoikkuna

Taivas rajana.

Tilan tuntua lisää sävytetystä lasista valmistettu kattoikkuna, joka on paras mahdollinen varauloskäynti. Siinä on aurinkosuojat ja hyttysverkko, ja se voidaan varustaa sähkötoimisella luukulla.*

* Ei koske matalaa makuuohjaamoa.


4 cm lisätilaa ohjauspyörän ja vatsan väliin.
Älä turhaan juutu ohjauspyörän taakse. Istuinten säädettävyys on omaa luokkaansa – säätöväli (eteen–taakse) on kokonaiset 24 cm. Lisätilaa on 4 cm aiempaan Volvo FH -kuorma-autoon verrattuna.

Sähkötoiminen etäavain.

Enemmän kuin avain. Kuorma-auton voi lukita ja avata etäältä. Kytke valot päälle, jotta voit lähestyä ohjaamoa turvallisesti. Jos tunnet olosi uhatuksi, voit soittaa äänitorvea painamalla hätäpainiketta.

Monipuoliset kuuntelumahdollisuudet.
Musiikin kuuntelu ei ole kiinni ainakaan audiojärjestelmästä. MP3-, wma- tai iTunes m4a -muodossa? CD-levyltä, USB-muistitikulta, iPodista tai AUX-liitännästä? Kaikki onnistuu. Lisäpotkua tarvittaessa 400 W:n subwooferista.

Tehostettu sisävalaistus.
13 energiaa säästävää ja tehokasta valonlähdettä luovat ohjaamoon erinomaisen valaistuksen. Valaistusta hallitaan vaivattomasti kolmella esivalinnalla tai himmentimellä. Pimeällä ajaessasi voit vaihtaa punaiseen valaistukseen hyvän näkyvyyden säilyttämiseksi.

Paikka alkolukolle.
Alkoholi ei kuulu liikenteeseen. Juuri sen vuoksi alkolukko kuuluu. Asennuta jo tehtaalla Volvo FH -kuorma-autoosi ja näytä asiakkaillesi, että liikenneturvallisuus on sinulle erittäin tärkeää.
Älä turhaan nouse vuoteesta.
Makuutilan kehittyneestä ohjauspaneelista voit hallita ohjaamon valaistusta, herätyskelloa, pysäköintilämmitintä, pysäköintijäähdytintä, audiojärjestelmää, ikkunoita, kattoluukkua ja lukkoja. Vuoteesta nousematta.

Sähkötoiminen seisontajarru.
Tätä sähkötoimista seisontajarrua on helppo käyttää kojelaudan kytkimestä. Se kytkeytyy päälle automaattisesti, kun virta sammutetaan, ja pois päältä automaattisesti EBS-jarrujen myötävaikutuksella.

Valmis paikka 19-tuumaiselle TV:lle.

Volvo FH -kuorma-autoon voidaan tehdä television asennusvalmistelut – kiinnikkeet, antenni, virta- ja antennipistoke sekä äänen tuloliitäntä, jolla televisio kytketään audiojärjestelmään.

Miellyttävää matkantekoa.
Ohjaamon takaosan uudet kiinnikkeet. Ohjausvaihteen uusi asento. Uusi etupään geometria. Uudenlainen moottoriripustus. Ja paljon muuta. Olemme parantaneet ajomukavuutta monilla keinoilla. Kyyti onkin luvalla sanoen mukavaa.

Puhdasta vettä missä vain.
Puhdasta vettä ei tarvitse hakea kaukaa. Ulkopuolisessa säilytystilassa on hanalla varustettu 7 litran säiliö.