Uusi alusta. Sanalla sanoen dynaaminen.

Volvo FH on hallintaominaisuuksiltaan tavallista parempi. Olemme suunnitelleet kuorma-auton jokaisen osan niin, että ajotuntuma on vakaa ja ohjattavuus tarkka.
 
Sitten ovat vielä etupään erillisjousitus ja Volvo Dynamic Steering. Nämä kuorma-autoalan virstanpylväät vievät ohjattavuuden ja ajotuntuman kokonaan uudelle tasolle.
 
Alustan päälle on myös helppo rakentaa, joten päällirakentaminen nopeutuu. Suuri lisävarustevalikoima helpottaa räätälöintiä entisestään.
Etupään erillisjousitus

Etupään erillisjousitus. Nyt henkilöautoa muistuttava ajotuntuma ja ohjattavuus.

Kulkee suorilla teillä tasaisesti kuin juna. Säilyttää suunnan täydellisesti myös kaarteissa. Etupään erillisjousitus mullistaa ajotuntuman ja ohjattavuuden perinpohjaisesti. Se täytyy ehdottomasti kokea itse.

Lue lisää etupään erillisjousituksesta

Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering. Täydellistä hallittavuutta – vaivattomasti.

Sitä on sanottu tärkeimmäksi keksinnöksi sitten ohjaustehostimen, ja nyt se on saatavana kaikkiin akselikokoonpanoihin – niin yhden- kuin kahden etuakselin kuorma-autoihin. Kun kuorma-autoa ohjataan ahtaissa tiloissa, patentoitu Volvo Dynamic Steering tuottaa kaiken tarvittavan lisäväännön ja vähentää lihasrasitusta merkittävästi. Voit kirjaimellisesti ohjata kuorma-autoa vaikka yhdellä sormella. Suuremmilla nopeuksilla järjestelmä vaimentaa esimerkiksi kuoppien, urien, tiemerkintöjen, tienpinnan kallistumien ja sivutuulien vaikutuksen, joten suuntavakaus ja hallittavuus ovat aina täysin moitteettomia.

Lue lisää Volvo Dynamic Steering -järjestelmästä

Teliakselin nosto

Pienempi polttoaineenkulutus ja kääntösäde
Esittelyssä teliakselin nosto.

Nyt voit muuttaa 8×4-akselisen kuorma-autosi 6×2-akseliseksi käden käänteessä. Tai 6×4-akselisen 4×2-akseliseksi. Volvo FH:hon on nyt saatavana täysin uusi teliakselin nosto, mullistava uusi ominaisuus, jonka ansiosta toinen vetoakseli voidaan kytkeä irti ja nostaa, kun kuorma-autossa ei ole kuormaa. Tämä pienentää sekä kääntösädettä että polttoaineenkulutusta – kulutus pienenee jopa 4 prosenttia kuormatta ajettaessa.

Lue lisää teliakselin nostosta

Aiempaa suurempi etuakselipaino

Kaksi lisätonnia  lisämassaa etuakseleille. Ajosta toiseen.

Jos käytät kuorma-auto raskaisiin tehtäviin, nyt on tiedossa hyviä uutisia. Etupään lehtijousitus suoriutuu nyt jopa 10 tonnin akselikohtaisista etuakselimassoista, toisin sanoen jopa 20 tonnin etuakselimassasta kun autossa on kaksi etuakselia. Se helpottaa raskaiden ja toispuolisten kuormien käsittelyä.

Ilmajousitus hankaliin maastoihin

Maansiirtoilmajousitus hankaliin maastoihin.

Tämä jousitus sopii täydellisesti kuljetuksiin, joissa joudutaan ajoittain poistumaan sileiltä teiltä rankempaan maastoon. Se on suunniteltu erityisesti maansiirtoautoja varten, joten siinä on suuri maavara (vähintään 300 mm) ja se kestää kovassakin maastossa. Ilmajousituksella eteneminen on tasaisempaa tien kuntoon katsomatta, jolloin kuorma-autoon, kuormaan ja, mikä tärkeintä, myös kuljettajaan kohdistuva rasitus pienenee.

Tutustu ilmajousitukseen tarkemmin täältä 

Painoa pois

Painoa pois. Suuremmat hyötykuormat ja pienemmät polttoainekustannukset.

Siinä missä useimpien kuorma-autojen painoa on jouduttu nostamaan Euro 6 -määräysten täyttämiseksi, tämän kuorma-auton kehitystyössä on toimittu täysin päinvastoin. Olemme optimoineet monet peruserittelyt ja tehneet Volvo FH -kuorma-autosta selvästi kevyemmän. Esimerkiksi tyypillinen kaukokuljetuksiin tarkoitettu 4×2-vetoauto voi nyt painaa jopa 100 kg Euro 5 -edeltäjäänsä vähemmän.

Pusher- ja kantoakselit

Kolmiakselinen teli. Pienempi kääntösäde ja polttoaineenkulutus.

Tridem-telin kääntösäde on huomattavasti pienempi kuin auton, jossa on kaksi etuakselia. Akselivaihtoehtoina ovat kanto- ja pusher-akseli (tai molemmat 8×2-akselikokoonpanoon). Molemmat akselit ovat hydraulisesti ohjattuja, ja ne voidaan nostaa ilman kuormaa ajettaessa, mikä säästää polttoainetta ja vähentää turhaa renkaiden kulumista. Kolmeakselinen teli on hyväksytty jopa 36 tonnin tekniselle telimassalle eli suurin sallittu tekninen auton kokonaismassa on jopa 56 tonnia 10×4-akselikokoonpanolla.

Päällirakentaja

Valinnanvaraa on enemmän. Päällirakentajan työ nopeutuu.

Monipuolisten erittelyvaihtoehtojen ansiosta Volvo FH on helppo valmistella mihin tahansa käyttötarkoitukseen, myös vaihtolavoja varten. Uusi päällirakentajamoduuli on erillinen sähköyksikkö, jota päällirakentajan on helppo hyödyntää. Kaikki tarvittavat tekniset piirustukset ja sähkökaaviot puolestaan ovat helposti käytettävissä VBI (Volvo Bodybuilder Instructions) -järjestelmässä.

Siirry VBI-järjestelmään

10x4

Viisiakseliset kuorma-autot suoraan tehtaalta.

Volvo voi toimittaa nyt viisiakselisia kuorma-autoja suoraan tehtaalta. Tällä on lukuisia etuja akselin jälkiasennukseen verrattuna. Toimitamme kuorma-auton täysin tyyppihyväksyttynä. Saat kuorma-autosi nopeasti ja ilman pelkoa kalliista muutostöistä. Lisäksi saat täyden takuun ja Volvon tuen, mikä pienentää kokonaiskäyttökustannuksia pitkällä aikavälillä.

Lue lisää viisiakselisista kuorma-autoista

EBS rumpujarruihin

EBS. Nyt myös rumpujarruihin.

Jarruvalikoimaamme tehdyn lisäyksen ansiosta rumpujarrujen valinta ei tarkoita enää jarrutehosta tinkimistä. Elektronisesti ohjatuissa EBS-jarruissa on lukuisia erittäin hyviä ominaisuuksia. Ne reagoivat huomattavasti perinteisiä järjestelmiä nopeammin, ne ovat erittäin tehokkaat, ja niissä on erinomainen jarrutuntuma. Lisäksi käytettävissä on myös hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten Brake Blending (jossa käyttöjarruja täydennetään lisäjarruilla), mäkilähdön aputoiminto ja Launch Control (jossa jarrut toimivat yhdessä I-Shiftin kanssa). EBS ja rumpujarrut yhdessä on saatavana tiettyihin akselikokoonpanoihin ja alustakorkeuksiin.

Alustan rakenteen ominaisuudet

Volvo FH -vetoauton alustarakennevaihtoehdot 

1. Akkukotelo (BBOX-L)
Sitä on siirretty 300 mm eteenpäin edelliseen malliin verrattuna. Vetoautoissa tämä tarkoittaa 100–120 litraa lisää polttoainetilavuutta.

2. Akkukotelo (BBOX-EF)
Sijoittaminen takaosaan runkopalkkien väliin on mahdollista vetoautoissa.

3. AdBlue-säiliö
Vetoautoissa AdBlue-säiliö voidaan asentaa rungon päälle ohjaamon taakse, jolloin polttoainetilavuus kasvaa (ADTP-BC).

4. APM
Vetoautoissa APM (Air Production Modulator) on sijoitettu runkopalkkien väliin, jotta alustaan asennettaville varusteille, kuten polttoainesäiliöille, jää enemmän tilaa.
Volvo FH -tasakuorma-auton alustarakennevaihtoehdot 

5. Vapaata runkotilaa
Alustan komponentteja voidaan siirtää taaksepäin, jotta nosturin jaloille tai muille laitteille jää tilaa. (FAA10; noin 500 mm), (FAA20; noin 600 mm).

6. Päällirakentajalle tarkoitettu rungon reikärivi
Ylin reikärivi rungossa on varattu päällirakentajalle. Kaikki ylimmässä reikärivissä olevat kannattimet on muotoiltu päällirakentajaa silmälläpitäen, ja niissä on 8 mm:n välilevy, joka voidaan korvata päällirakentajan kuormakorikiinnikkeellä Ylemmällä reikärivillä ei käytetä niittejä.

7. Nosturin valmiussarja
Alustan sivulevyt voidaan asentaa tehtaalla.

8. Takailmajousitus ja pieni takaylitys
Takaylitystä voidaan lyhentää, koska uudelleensuunniteltu kallistuksen vakaaja on suunnattu eteenpäin. Tästä on hyötyä paitsi maansiirtosovelluksissa myös asfaltointi- ja vaihtolavasovelluksissa. 

Alustakorkeudet (likimääräinen) 
  • X-Matala (vetoauto):  810 mm
  • Matala: 850 mm
  • Medium: 900 mm
  • Normaali: 1 000 mm
Akseliväli
  • Vetoautot: 2 850–4 100 mm
  • Tasakuorma-autot: 3 200–6 700 mm
Näytä alustan kaikki tiedot