Uusi alusta. Sanalla sanoen dynaaminen.

Volvo FH on hallintaominaisuuksiltaan tavallista parempi. Olemme suunnitelleet kuorma-auton jokaisen osan niin, että ajotuntuma on vakaa ja ohjattavuus tarkka.
 
Sitten ovat vielä etupään erillisjousitus ja Volvo Dynamic Steering. Nämä kuorma-autoalan virstanpylväät vievät ohjattavuuden ja ajotuntuman kokonaan uudelle tasolle.
 
Alustan päälle on myös helppo rakentaa, joten päällirakentaminen nopeutuu. Suuri lisävarustevalikoima helpottaa räätälöintiä entisestään.
Etupään erillisjousitus

Etupään erillisjousitus. Nyt henkilöautoa muistuttava ajotuntuma ja ohjattavuus.

Kulkee suorilla teillä tasaisesti kuin juna. Säilyttää suunnan täydellisesti myös kaarteissa. Etupään erillisjousitus mullistaa ajotuntuman ja ohjattavuuden perinpohjaisesti. Se täytyy ehdottomasti kokea itse.

Lue lisää etupään erillisjousituksesta

Volvo Dynamic Steering

Volvo Dynamic Steering. Täydellistä hallittavuutta – vaivattomasti.

Sitä on sanottu tärkeimmäksi keksinnöksi sitten ohjaustehostimen. Eikä ihme. Kun kuorma-autoa ohjataan ahtaissa tiloissa, patentoitu Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmä tuottaa kaiken tarvittavan lisäväännön ja vähentää lihasrasitusta merkittävästi. Voit kirjaimellisesti ohjata kuorma-autoa vaikka yhdellä sormella. Suuremmilla nopeuksilla järjestelmä vaimentaa esimerkiksi kuoppien, urien, tiemerkintöjen, tienpinnan kallistumien ja sivutuulien vaikutuksen, joten suuntavakaus ja hallittavuus ovat aina täysin moitteettomia.

Lue lisää Volvo Dynamic Steering -järjestelmästä

Volvo FH GRAS-G2 rear suspension

Ilmajousitus, GRAS-G2.

Kokeile uutta takaosan ilmajousitusta, jossa on korkea maavara. Se on järisyttävä uutuus, joka sopii erityisen hyvin soramonttuun.

Tutustu ilmajousitukseen tarkemmin täältä 

Painoa pois

Painoa pois. Suuremmat hyötykuormat ja pienemmät polttoainekustannukset.

Siinä missä useimpien kuorma-autojen painoa on jouduttu nostamaan Euro 6 -määräysten täyttämiseksi, tämän kuorma-auton kehitystyössä on toimittu täysin päinvastoin. Olemme optimoineet monet peruserittelyt ja tehneet Volvo FH -kuorma-autosta selvästi kevyemmän. Esimerkiksi tyypillinen kaukokuljetuksiin tarkoitettu 4×2-vetoauto voi nyt painaa jopa 100 kg Euro 5 -edeltäjäänsä vähemmän.

Pusher- ja kantoakselit

V8×2 ja ohjaavat pusher- ja kantoakselit.

8×2-kuorma-auton kapasiteetti sekä 4×2-kuorma-auton ajomukavuus ja polttoainetaloudellisuus – kaikki tämä yhdessä ja samassa ajoneuvossa. Volvo FH -tasakuorma-autoon voidaan nyt tehdasasentaa sekä pusher- että kantoakseli. Lisävarusteena saatavat hydraulisesti ohjatut akselit pienentävät kääntösädettä entisestään.

Päällirakentaja

Valinnanvaraa on enemmän. Päällirakentajan työ nopeutuu.

Monipuolisten erittelyvaihtoehtojen ansiosta Volvo FH on helppo valmistella mihin tahansa käyttötarkoitukseen, myös vaihtolavoja varten. Uusi päällirakentajamoduuli on erillinen sähköyksikkö, jota päällirakentajan on helppo hyödyntää. Kaikki tarvittavat tekniset piirustukset ja sähkökaaviot puolestaan ovat helposti käytettävissä VBI (Volvo Bodybuilder Instructions) -järjestelmässä.

Siirry VBI-järjestelmäänAlustan rakenteen ominaisuudet

Volvo FH -vetoauton alustarakennevaihtoehdot 

1. Akkukotelo (BBOX-L)
Sitä on siirretty 300 mm eteenpäin edelliseen malliin verrattuna. Vetoautoissa tämä tarkoittaa 100–120 litraa lisää polttoainetilavuutta.

2. Akkukotelo (BBOX-EF)
Sijoittaminen takaosaan runkopalkkien väliin on mahdollista vetoautoissa.

3. AdBlue-säiliö
Vetoautoissa AdBlue-säiliö voidaan asentaa rungon päälle ohjaamon taakse, jolloin polttoainetilavuus kasvaa (ADTP-BC).

4. APM
Vetoautoissa APM (Air Production Modulator) on sijoitettu runkopalkkien väliin, jotta alustaan asennettaville varusteille, kuten polttoainesäiliöille, jää enemmän tilaa.
Volvo FH -tasakuorma-auton alustarakennevaihtoehdot 

5. Vapaata runkotilaa
Alustan komponentteja voidaan siirtää taaksepäin, jotta nosturin jaloille tai muille laitteille jää tilaa. (FAA10; noin 500 mm), (FAA20; noin 600 mm).

6. Päällirakentajalle tarkoitettu rungon reikärivi
Ylin reikärivi rungossa on varattu päällirakentajalle. Kaikki ylimmässä reikärivissä olevat kannattimet on muotoiltu päällirakentajaa silmälläpitäen, ja niissä on 8 mm:n välilevy, joka voidaan korvata päällirakentajan kuormakorikiinnikkeellä Ylemmällä reikärivillä ei käytetä niittejä.

7. Nosturin valmiussarja
Alustan sivulevyt voidaan asentaa tehtaalla.

8. Takailmajousitus ja pieni takaylitys
Takaylitystä voidaan lyhentää, koska uudelleensuunniteltu kallistuksen vakaaja on suunnattu eteenpäin. Tästä on hyötyä paitsi maansiirtosovelluksissa myös asfaltointi- ja vaihtolavasovelluksissa. 

Alustakorkeudet (likimääräinen) 
  • X-Matala (vetoauto):  810 mm
  • Matala: 850 mm
  • Medium: 900 mm
  • Normaali: 1 000 mm
Akseliväli
  • Vetoautot: 2 850–4 100 mm
  • Tasakuorma-autot: 3 200–6 700 mm
Näytä alustan kaikki tiedot