Uusi Volvo FH

Kehityksen kärjessä

Me Volvo Trucksilla tiedämme, että Volvolla on osaa nykyisissä ympäristökuormituksissa. Uskomme kuitenkin, että Volvo on myös osa ratkaisua. Ympäristön huomiointi on ollut yksi kolmesta perusarvostamme 90-luvun alkupuolelta alkaen. Kun ostat Volvo FH -kuorma-auton, otat samalla omaksesi periaatteemme. Niiden mukaisesti huomioimme kestävän kehityksen periaatteet kuorma-auton koko elinkaaren ajan tuotantolinjalta aina osien kierrätykseen saakka.Faktat ja luvut

1 000 000 km
31 l / 100 km, polttoaineluokka
Euro 5
Polttoaineluokka B0

Romutusopas Kyllä
Muovi- ja kumiosien merkitseminen Kyllä
Materiaalit Takorautaa 192 kg, 70 % kierrätettävää materiaalia
Tuotanto:
– energia (MWh)
– vesi (m3)
– ongelmajäte (kg)

76
179
213
Elinkaaren kasvihuonevaikutus (CO2-ekv.) 957
Elinkaariarviointi Kyllä
ISO 14001 -sertifikaatti (tuotanto, kehitystyö jne.) Kyllä
Valmistus hiilineutraalissa tehtaassa

Valmistus hiilineutraalissa tehtaassa

Uusi Volvo FH -kuorma-autosi on valmistettu lähes kokonaan ilman ympäristöä kuormittavia hiilidioksidipäästöjä. Kuinka se on mahdollista? Viisi vuotta sitten Volvo Trucks esitteli hiilineutraalin tehtaan ensimmäisenä kuorma-autonvalmistajana maailmassa. Nykyään monet tehtaistamme ovat hiilineutraaleja. Kaikissa tehtaissa pyritään lisäksi hyödyntämään fossiilisten polttoaineiden sijaan yhä enemmän uusiutuvia energianlähteitä, kuten aurinko- ja tuulienergiaa, vesivoimaa ja biomassaa. Kaiken kaikkiaan Volvo Trucks varmistaa, että kuorma-autosi saadaan tien päälle mahdollisimman ympäristöystävällisesti.

Tiedostava ajaminen avainasemassa

Tiedostava ajaminen avainasemassa

Päästöjen pienentämisen kannalta ongelmallista on se, että noin 90 prosenttia dieselkuorma-auton ympäristövaikutuksista aiheutuu kuorma-autoa käytettäessä. Se on kylmä tosiasia. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että Volvo Trucksilta on saatavana monenlaisia keinoja ympäristövaikutusten pienentämiseen. Ja koska valtaosa niistä vaikuttaa polttoaineenkulutukseen, niistä koituu myös rahallisia säästöjä. Ota yhteyttä omaan jälleenmyyjään ja selvitä, kuinka voisit käyttää uutta Volvo FH -kuorma-autoasi nykyistä polttoainetehokkaammin.

90 % uuden Volvo FH -kuorma-autosi osista voidaan kierrättää

Volvo kuorma-auto menee kiertoon

90 prosenttia uuden Volvo FH -kuorma-autosi osista voidaan kierrättää. Tämä on mahdollista, koska Volvo Trucks merkitsee kaikki osat ja kappaleet tunnistamisen ja purkamisen helpottamiseksi. Jotta uuden Volvo FH:si osat voitaisiin kierrättää ja uusiokäyttää mahdollisimman tehokkaasti, Volvo Trucks harjoittaa myös käytettyjen osien entisöintiä ja romuttamotoimintaa sekä jakaa romutusoppaita.Laske ekologinen jalanjälkesi

Laske ekologinen jalanjälkesi

Volvo Trucksin verkossa toimiva hiilijalanjäljen laskin sisältää valtaisasti tietoa Volvo FH:n ympäristövaikutuksista kuorma-auton koko elinkaaren ajalta. Sen avulla voit myös laskea, millaisia vaikutuksia omalla kuorma-autollasi – tai koko kalustollasi – on ympäristöön, ja vertailla tuloksiasi muihin kuorma-autoihin.