Pidä kuormaa entistä tarkemmin silmällä. Vaikka kauempaakin.

Volvon ECS (Electronically Controlled Suspension) -jousitusjärjestelmä parantaa ajomukavuutta ja huolehtii siitä, että kuorma kulkee turvallisesti.

Uusin versio ECS4 sisältää entistäkin enemmän uusia mahdollisuuksia, merkittävimpänä niistä Work Remote. Ohjat ovat nyt täydellisesti käsissäsi riippumatta siitä, istutko ohjauspyörän takana vai liikutko kuorma-auton ympärillä.


Lastaus- ja ajokorkeudet

5 tasoa lastaukseen. 3 ajamiseen. Kaikki käytettävissäsi.

ECS-järjestelmään kuuluu neljä (pusher-akseleissa kaksi) ilmapaljetta akselia kohden, joten nosto kohdistuu käytännössä samanaikaisesti alustan kaikkiin osiin. Voit asettaa haluamasi korkeuden vaivattomasti. Järjestelmään voi tallentaa viisi laiturikorkeutta. Kätevää, kun saavut tutulle lastauslaiturille. Voit myös valita yhden esimääritetyn ja kaksi mukautettavaa ajotasoa ja optimoida näin maavaran tai aerodynamiikan.


Kuorman tasainen jakautuminen

Pitää alustan vakaana. Ja kuorman paikallaan.

ECS pitää alustan suorassa – riippumatta siitä, kuinka kuorma on jakautunut. Se estää kallistumista ja huolehtii siitä, että kuorma-auto on aina tasapainossa. Work Remoten avulla voit manuaalisesti tasapainottaa sivusuuntaista kallistusta.


Kuormantunnistin

Kuormantunnistin. Tarkka ja helppotajuinen.

Intuitiivisten valikoiden ja näyttöjen avulla näet tarkkaan, kuinka ajoneuvon kuorma on jakautunut. Paino, akseli- ja telikuormat määritetään erikseen, joten voit helposti varmistaa, että ne ovat sallituissa rajoissa niin kuorma-autossa kuin perävaunussakin. Myös kalibrointi on helppoa. Voit hienosäätää sekä kuorma-autoa että perävaunua, jotta mittaustulokset ovat aina tarkkoja.

Work Remote

Tasapainota pelkillä sormenpäillä.
Johtoja ei tarvita. Kun sinulla on Work Remote kädessä, voit säädellä ilmajousitusta manuaalisesti ja liikkua samalla vapaasti.

Hallitse laitteitasi.
Käynnistä ja sammuta moottori sekä jopa neljä voimanottoa. Voit myös säätää moottorin kierrosnopeutta sekä tallentaa kierrosnopeusasetuksen tulevaa käyttöä varten.

Kytke valot päälle.
Käytätkö työvaloja, merkkivaloja tai päällirakentajan erikoisvaloja? Voit sytyttää ja sammuttaa ne Work Remotella.

Lisää päällirakentajan toimintoja.
Päällirakenteesta riippuen voit hallita myös useita muita toimintoja. Kaikkia voi käyttää helposti valikoista, ja niissä käytetään samoja kuvakkeita kuin kojelaudan painikkeissa.

Käytä avaimena.
Onhan se hieman tavallista avainta suurempi, mutta silti. Kätevää, kun ohjaamon ovet voi lukita ja avata samalla kaukosäätimellä.

Integroitu takalaitanostimen hallinta.
Älä turhaan kanniskele kahta kaukosäädintä. Uudistetun Work Remote -kaukosäätimen avulla voit kätevästi nostaa ja laskea takalaitanostimen.