I-Shift DC –kaksoiskytkinvaihteisto – tasaista ja dynaamista kiihtyvyyttä.

Otimme mallia moottoriurheilusta ja kehitimme uuden I-Shift DC –kaksoiskytkinvaihteiston, jonka ominaisuudet ovat kuorma-autoissa ennennäkemättömiä. Kaksoiskytkinvaihteistossa vääntö ja voima siirtyvät ilman katkoksia. Eikä polttoainetehokkuudesta tarvitse tinkiä. Kun tehoja tarvitaan paljon ja vaihteita vaihdetaan usein, I-Shift DC –kaksoiskytkinvaihteisto on ajomukavuudeltaan vertaansa vailla.


I-Shift dual clutch unit

I-Shift DC –kaksoiskytkinvaihteiston hyödyt. 

Keskeytymätön voimansiirto, ei vetokatkoksia ja tasainen, dynaaminen kiihtyvyys – nämä ovat I-Shift DC –kaksoiskytkinvaihteiston tärkeimmät edut. Siksi kyyti on vielä entistäkin mukavampaa ja tasaisempaa.

Kuorma-auto myös kiihtyy ripeästi, mikä helpottaa ajamista liikenteen mukana. I-Shift DC –kaksoiskytkinvaihteisto on täydellinen valinta vaativiin sovelluksiin.

I-Shift DC –kaksoiskytkinvaihteisto on saatavana 460, 500 ja 540 hevosvoiman D13K-moottoreihin.

Täällä voit tutustua tarkemmin I-Shift DC –kaksoiskytkinvaihteiston etuihin.

Volvo FH i-Shift Dual Clutch well proven

Uusi ja käytössä testattu. 

Haluatko ajaa ylämäkeen liukkaalla tiellä? Sehän onnistuu. I-Shift DC –kaksoiskytkinvaihteisto vaihtaa vaihteet tasaisesti ja nopeasti, jolloin kiinni jäämisen ja pidon menettämisen riski pienenee.

Kyllä, I-Shift DC –kaksoiskytkinvaihteisto on uusi keksintö. Se on perusteellisesti testattu ja toimivaksi todettu. Olemme testanneet vaihteistoa vuodesta 2009 alkaen miljoonia kilometrejä jokapäiväisissä ajotilanteissa.

Innovatiivisen suunnittelun ansiosta nykyiset I-Shift -lisävarusteet, kuten voimanotto ja hidastin, voidaan asentaa I-Shift DC –kaksoiskytkinvaihteistoon.I-Shift Dual Clutch front

Näin se toimii. 

Kuivakytkimet sijaitsevat vaihteiston etuosassa. Normaalissa käytössä yksi kytkin on vapaana ja toinen kytkettynä. Kytkimiä ja vaihteiden vaihtamista hallitaan paineilmajärjestelmällä samalla tavalla kuin tunnettua I-Shift -vaihteistoa.

Käytännössä kaksoiskytkinvaihteisto voi esivalita seuraavan vaihteen, kun edellinen on vielä kytkettynä. Kun vaihteita vaihdetaan, kytkettynä oleva kytkin vapautetaan samaan aikaan kuin vapaana ollut kytkin kytketään päälle. Vaihteet vaihtuvat tällöin niin, että vetokatkoksia ei tule lainkaan.

Kaksi kytkinakselia, hammaspyörät ja valitsinosat on järjestetty nerokkaasti niin, että kaksi vaihdetta voi olla samanaikaisesti valittuna.


I-Shift DC –kaksoiskytkinvaihteisto

Tyyppi Suurin vaihde Moottorin vääntömomentti (Nm)
SPO2812 Ylivaihde 2800


I-Shift software Long Haul and Fuel Economy

Polttoainetaloudellisuus-ohjelmisto
Kehittyneitä toimintoja, joiden ansiosta polttoaineenkulutus on mahdollisimman vähäistä. Sopii erityisesti kaukokuljetuksiin.
I-Shift software Long Haul and Fuel Economy with i-See

Polttoainetaloudellisuus-ohjelmisto mkl. I-See
Täydentää Polttoainetaloudellisuus-ohjelmistoa I-See-toiminnolla (mukana myös I-Cruise), joten polttoainetta säästyy vieläkin enemmän.


Näytä paketin koko sisältö