I-Shift -vaihteisto

I-Shift. Unohda vaihteisto. Huolehdi vain ajamisesta.

I-Shift -vaihteenvalitsin

Mieli lepää. Niin tekee myös vasen jalka.

I-Shift -vaihteistolla ajaa mielihyvin. Koska kytkinpoljinta ei ole, voit keskittää huomiosi kahteen muuhun polkimeen. I-Shift valitsee aina oikean vaihteen kehittyneen älykkyytensä avulla – automaattisesti ja nopeasti. Ohjelmisto puolestaan vaihtaa taitavammin kuin paras kuljettaja. Jos kuitenkin haluat tehdä itse enemmän, ole hyvä vain. Vaihteenvalitsimen painikkeilla voit ottaa ohjat ja vaihtaa manuaalisesti.

 

I-Shift dash-mounted gear control

Odottamaton lisävaruste. I-Shift ilman vaihdekeppiä.

Volvo FH:ssa vaihdekeppi voidaan haluttaessa jättää pois kokonaan ja korvata neljällä kojelaudan kytkimellä.
Näin arvokasta tilaa vapautuu ja liikkuminen ohjaamossa helpottuu.

Säästä polttoainetta I-Shiftin avulla

I-Shift vähentää kulutusta. Selvää säästöä rullaamalla.

I-Shift on suunniteltu säästämään polttoainetta. Sisäiset energiahäviöt ovat ensinnäkin erittäin vähäisiä, jopa käsivälitteisiä vaihteistoja pienempiä. Suurin merkitys on kuitenkin elektroniikalla. Economy-tilassa jokainen vaihteenvaihto ajoitetaan piiruntarkasti, jotta moottori käy mahdollisimman taloudellisella kierrosalueella

Ja sitten on vielä I-Roll. Se on ainutlaatuinen toiminto, joka kytkee voimansiirron käytöstä automaattisesti alamäessä ja hyödyntää polttoaineen asemesta kuorma-auton liike-energiaa. Lopputulos? Polttoaineenkulutus pienenee jopa 2 %.

 
I-Shift -vaihteiston I-See

I-See. Ei enää tuntemattomia teitä.

I-See vie I-Shift -vaihteiston älykkyyden kirjaimellisesti astetta pidemmälle. Se on mullistava ohjelmaan rakennettu toiminto, joka tallentaa tiet muistiin integroidun GPS-paikannuksen avulla ja tallentaa ne keskustietokantaan muiden kuorma-autojen käytettäväksi. Näiden tietojen avulla I-Shift voi paitsi valita aina parhaan mahdollisen vaihteen myös ennakoida tulevia mäkiä. Se on ikään kuin kokenut apukuljettaja, joka muistaa tien joka sentin ulkoa. I-See säästää jopa 5 % polttoainetta (kun I-Cruise on jatkuvasti kytkettynä).

Lue lisää I-See -toiminnosta.

I-Shift HD -versio

Erikoisvahvistettu I-Shift. Kaikkein raskaimpiin tehtäviin.

Jos joudut ajamaan erittäin ankarissa olosuhteissa, erikoisvahvistettu I-Shift on varmasti mieleesi.

Se on suunniteltu erityisesti kuorma-autoihin, joilla ajetaan usein yli 10 asteen ylä- tai alamäissä tai muutoin erittäin vaativassa maastossa. Syyt valita manuaalivaihteisto käyvät vähiin. Vahvistettu vaihteisto on vakiona Volvo FH16:ssa.

I-Shiftin toimintaperiaate

Toimintaperiaate.

Vaikutelma voi olla outo. I-Shiftin, modernien vaihteistojen edelläkävijän, pinnan alta paljastuu vanhan koulukunnan synkronoimaton, mekaaninen vaihteisto. (Siitä pieni koko ja vähäinen sisäinen tehohäviö.) I-Shift -vaihteisto on tietenkin monipuolisempi kuin silmä paljastaa. Salaisuus piilee älykkäässä, elektronisessa ohjausyksikössä. Se säätelee paineilmajärjestelmää, joka huolehtii kytkimen käytöstä ja vaihteiden vaihdoista. Vaihteisto saa jatkuvasti tietoja esimerkiksi ajoneuvon nopeudesta, kiihdytyksestä, painosta, tienpinnan kaltevuudesta ja väännön tarpeesta, jotta jokainen vaihto voidaan tehdä piiruntarkasti. Se viestii tiiviisti moottorin kanssa, ja moottori nopeuttaa sekä sujuvoittaa vaihtamista edelleen säätämällä kierroksia ja moottorijarrun tehoa.

I-Shift -valikoima

Tyyppi Suurin vaihde Moottorin vääntömomentti (Nm) GCW-hyväksyntä (tonnia)
AT2412E Suora 2400 44
AT2612E Suora 2600 60
ATO2612E Ylivaihde 2600 60
AT2812E Suora 2800 44/52
ATO3112E Ylivaihde 3150 60
ATO3512E Ylivaihde 3550 60


Millainen I-Shift saisi olla?

Ohjelmien avulla I-Shift voidaan räätälöidä yksilöllisiin ajo-olosuhteisiin.

I-Shift -ohjelmisto – Jakeluajo-ohjelmisto

Jakeluajo-ohjelmisto
Sovittaa vaihteiston toiminnan jakelu- ja maansiirtokuljetuksiin. Toiminnot auttavat kuljettajaa liikkeellelähdöissä ja esimerkiksi terminaaliajossa.
I-Shift -ohjelmisto – Polttoainetaloudellisuusohjelmisto

Polttoainetaloudellisuusohjelmisto
Kehittyneitä toimintoja, joiden ansiosta polttoaineenkulutus on mahdollisimman vähäistä. Sopii erityisesti kaukokuljetuksiin.

 
I-Shift -ohjelmisto – Polttoainetaloudellisuusohjelmisto mkl. I-See

Polttoainetaloudellisuusohjelmisto mkl. I-See
Täydentää Polttoainetaloudellisuus-ohjelmistoa I-See-toiminnolla (mukana myös I-Cruise), joten polttoainetta säästyy vieläkin enemmän. 

I-Shift -ohjelmisto – Raskaskuljetus-ohjelmisto

Raskaskuljetus-ohjelmisto
Optimoi I-Shift -vaihteiston toiminnan raskaille yhdistelmäajoneuvoille (yli 85 tonnia)
 
Raskaskuljetus-ohjelmisto ja I-See

Erikoiskuljetus-ohjelmisto ja I-See.
Täydentää Erikoiskuljetus-ohjelmistoa I-See -toiminnolla, joten polttoainetta säästyy vieläkin enemmän. 

Näytä paketin koko sisältö